KK Crvena zvezda [2013/14]

Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Jarić - koliko je realno?
Na stranu što bismo svi voleli da vidimo Adrijanu Limu u "Pioniru", ali kolike su šanse da Marko Jarić zaista zaigra za Zvezdu?
Слика
Svetislav Pešić je poručio da se neće lako predati, međutim i sam je svestan da su šanse male.

Pre svega, ono što se navodi kao prednost, u stvari je nedostatak, Jarić bi teško pristao da bude razdvojen od porodice.

On je rekao da planira i dalje da igra, međutim njegove ambicije su vezane za Evroligu. Uz sva osporavanja, jasno je da bi bio veliko pojačanje za Zvezdu, no i sam je vrlo sumnjičav povodom pomenute mogućnosti.

"Rekao je da će razmisliti. Zatečen je, deluje nerealno, ali mi smo imali fenomenalnu saradnju", tvrdi Pešić.

Čini se da bi on mogao da bude jedini argument koji bi ubedio Jarića. Predsednik kluba, Nebojša Čović će razgovarati sa košarkašem koji je iz Srbije otišao 1996. i to iz mlađih kategorija Zvezde.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Tomas već sa Zvezdinim šalom
Слика

MVP prošlogodišnjeg italijanskog šampionata Omar Tomas doputovao je u Beograd. Amerikanac će braniti boje Crvene zvezde do kraja sezone, a debi u novom klubu imaće za deset dana u večitom derbiju, u 13. kolu ABA lige.

Tomasa je dočekao direktor crveno-belih Davor Ristović, a odmah po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla” iskusni krilni igrač dobio je i prvi poklon – Zvezdin šal.

- Znam da je Crvena zvezda klub sa velikom tradicijom u kome su igrali sjajni igrači. Znam i da trenutno rezultati nisu najbolji, ali nadam se da ću moći da pomognem i da ćemo Zvezdu vratiti tamo gde bi trebalo da bude i gde je bila kroz istoriju. Znam da je trener legenda. Nažalost, ovaj tim se muči jer je veoma mlad. Verujem da će tu moja uloga biti najvažnija, da pomognem svojim iskustvom – u startu je Tomas prihvatio odgovornost.

Iskusno krilo jasno je stavilo do znanja šta navijači Zvezde mogu da očekuju od njega.

- Strast u igri. Čvrst sam igrač, nadam se da ću doneti nova uzbuđenja i da će navijači biti zadovoljni.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Борбено до победе. Пао Широки
Слика
У оквиру 12. кола регионалне АБА лиге кошаркаши Црвене звезде остварили су, након шест узастопних пораза, трећи тријумф у овогодишњем шампионату.

Црвена звезда : Широки 83:72 (28:18, 19:21, 15:25, 21:8)

Готово током целог тока сусрета наши кошаркаши су били у предности, која је у једном моменту износила и +16. Међутим, крајем друге и почетком треће четвртине уследио је драстичан пад који је довео госте чак и до предности почетком последње деонице сусрета. Ипак, у последњих пет минута меча, превасходно захваљујући Андрији Милутиновићу и Петру Поповићу, црвено-бели су стигли до више него важне победе. Треба напоменути да је судијска тројка у више наврата правила кардиналне грешке које су као по правилу биле усмерене против момака у црвено-белим дресовима. Овакво суђење свакако није случајно, јер се понавља из меча у меч.

Убедљиво најефикаснији међу црвено-белима био је Петар Поповић који је забележио 23 поена, а уз то остварио је дабл-дабл учинак (14 скокова). Треба напоменути да су кошаркаши Црвене звезде у овом сусрету остварили фантастичан учинак у скоку – 39 скокова (27/12)

Црвена звезда: Човић 7, Цветковић 2, Илић 6, Лазић 3, Недовић 11, Лешић 8, Суботић, Николић, Васић 3, Милутиновић 16, Б. Поповић 4, П. Поповић 23.

У наредном 13. колу АБА лиге кошаркаши Црвене звезде састају се у вечитом дербију са екипом Партизана. У том мечу наш клуб ће бити појачан за Омара Томаса, који је јуче стигао у Београд, а данас цео сусрет против Широког одгледао поред клупе нашег клуба.

Konacno pobedili nekog.. :fanman:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Peđa Stojaković završio karijeru
Слика
Predrag Stojaković odlazi u penziju. Posle 20 godina više nego uspešne karijere sjajni košarkaš odlučio je da stavi tačku. Kao osnovni razlog da patike okači o klin Stojaković je naveo česte probleme sa povredom leđa:

- Kada počnete da se borite sa svojim telom više nego što se bavite pripremom za meč, to je poziv za buđenje. Znate da to više nije to, da je vreme da se prekine – izjavio je Stojaković za ESPN.

Stojaković je 1991. došao u Crvenu zvezdu. U prvom timu proveo je dve sezone, od 1992. do 1994. godine, u crveno-belom dresu odigrao je 39 utakmica i sa Zvezdom ima osvojenu titulu šampiona 1993. godine.

Sjajni šuter se potom preselio u PAOK, a maestralne partije u Solunu omogućile su mu da 1996. bude draftovan u NBA ligu kao 14. pik od strane Sakremento Kingsa. U najjačoj ligi sveta osim dresa Kraljeva iz Kalifornije, za koje je debitovao 1998, branio je boje Indijane, Nju Orleansa i Dalasa. U NBA ligi proveo je 13 godina, ukupno je ubacio 13.647 poena (17 u proseku po meču). Sa Dalasom je minule sezone osvojio šampionski prsten, bio je tri puta učesnik Ol star meča, dva puta pobednik u šutiranju trojki. Sa 1760 ubačenih šuteva van linije za tri poena Stojaković je četvrti najbolji trojkaš u istoriji NBA lige.

Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak sveta 2002, šampion Evrope 2001, a sa nacionalnim timom ima i bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva 1999. godine.

Stojakovićevo saopštenje o završetku karijere prenosimo u celosti:

Osećam se blagosloven što sam ima mogućnost da igram košarku. Uvek sam voleo ovu igru i ujedno imao respekt prema njoj, a sada znam da je vreme da se povučem. Obećao sam sebi odavno da će se to desiti kada osetim da moje telo više nije 100 odsto spremno. Došao sam do te tačke, i zato je vreme da se se povučem.

Želim da se zahvalim sjajnim navijačima u Sakramentu, Indijani, Nju Orleansu i Dalasu koji su mi bili podrška svih ovih godina. Želim da se zahvalim Dalas Meveriksima što su verovali u mene prošle sezone, podarivši mi tako šansu da okončam karijeru sa šampionskom titulom.

Radujem što ću imati više vremena da provedem sa mojom ženom Alekom i našom decom. Istovremeno ću, bez žurbe, odlučiti šta ću dalje raditi u svojoj karijeri. Siguran sam da ću ostati blizu košarke, posebno NBA lige.”
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Dobili smo Hemofarm 81:73.A gubili smo 15 razlike. :fanman:
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad

Порука од bubi.ue »

Врло битна победа, и коначно неке вајде од Томаса. :fanman:
Корисников грб
Velja93
Manager
Поруке: 2692
Придружен: 08 Нов 2010, 14:30
Место: Beograd
Been thanked: 2 times

Порука од Velja93 »

Код: Изаберите све

http://sportal.rs/news.php?news=66177
Um caruje, snaga dobro dodje.
Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08

Порука од Stefan »

Odbio je ponudu za Nedovica Covic.Inace isti je menadzer Dzikicu i Nedovicu pa se zato pojavila informacija da ga oni traze.
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

Како би нам сад значила победа против Олимпије... :fanman:
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

74-73 за Олимпију, Човић промашио шут за победу и направио безброј грешака а имао индекс -18 на крају, Цветковић преседео целу утакмицу... :argh:
Корисников грб
sasabab
First Team Coach
Поруке: 299
Придружен: 13 Нов 2010, 15:43

Порука од sasabab »

Pretera ga ti, index je bio samo -4 :D to -18 je razlika u poenima kad je on u igri :argh:

Po ko zna koji put smo imali katastrofalno sudjenje, svirana nam je smesna nesportska na 15 sekundi pre kraja, ali smo i pored toga sami prokockali pobedu. Covic je uspeo prvo da promasi bacanje 20 sekundi pre kraja na 2 razlike za nas, a onda i potpuno otvoren sut sa 3-4 metra u poslednjem napadu.

Bez obzira sto Covic ima losu sezonu, sto se ne zna da li je gori u sutu, prodoru, organizaciji napada ili odbrani i sto konstantno sa njim u igri imamo -15 on je u ovom trenutku dosta bolji igrac od Cveleta. Cvele je dobijao kakvu takvu priliku ali nije pokazao bas nista, pre svega je fizicki nespreman za ovaj ovaj nivo takmicenja. U odbrani donosi agresivnost ali brzo pravi licne, u napadu nam sluzi samo da prenese loptu na protivnicku polovinu jer mu je zbog nedostatka snage kod suta izbacaj svaki put drugaciji a kao da nema hrabrosti da krene u prodor. Mislim da bi i za njega i za nas bilo najbolje da ode u Radnicki, tamo igra po 25-30 minuta i stice iskustvo, a da mi dovedemo kombo beka za koga se vec neko vreme prica da ga trazimo pa da on uzme nesto od Covicevih minuta.

Tomas ce biti strasno pojacanje za nas, iako je pogodio neke vazne suteve u napadu se jos uvek trazi i bespotrebno zabija u igraca, vidi se da je imao dugu pauzu. Ali zato u odbrani kida, sa njim smo defanzivno totalno druga ekipa.
Od rodjenja mog, nije pros'o bez imena tvog
Ni dan ni godina, Zvezdo crvena...
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Ja sam poludeo kad videh da b92 ne prenosi, a najavili su. Bolje sto nisam gledao, samo bih se bezveze iznervirao
Корисников грб
sasabab
First Team Coach

Порука од sasabab »

Nije bio problem do B92 nego sa signalom iz Slovenije. Kao da je Tanzanija u pitanju a ne Slovenija, stalno neki problemi, cak ni onaj tekstualni na sajtu ABA lige ne radi kako treba. Na Areni je prenos kasnio 5-6 minuta, onda su nekako krenuli ali bolje da nisu jer 4-5 napada vezano nismo ni sutnuli na kos. Onda su se pojavile kockice po ekranu pa su odustali od prenosa. Ima snimaka iz publike na kojima moze da se vidi sta se izdesavalo na kraju utakmice...
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

А оно на крају не да није погодио него омашио цео обруч. :argh:

Чини ми се да је све то изрежирано, тај као слаб сигнал ово оно..
Корисников грб
sasabab
First Team Coach

Порука од sasabab »

Ma sumnjam da je bas zbog toga izostao prenos. Kradja ko kradja, ni prva ni poslednja, bilo je i mnogo vecih u daleko bitnijim utakicama pa zato nema sta da kriju.
Корисников грб
sasabab
First Team Coach

Порука од sasabab »

Evo snimka cele utakmice pa koga ne mrzi neka gleda:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8TCjW2Kf ... r_embedded[/youtube]
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Грци већ преселили Кешеља у Звезду
Слика
Грчки медији већ су најавили повратак Марка Кешеља у редове Црвене звезде и поновну сарадњу са Светиславом Пешићем, објављује „Журнал“.

Сјајно крило је близу раскида уговора са Олимпијакосом, и једино проблеми у овим преговорима би наводно могли да спрече његов повратак у клуб у којем се прославио као играч.

Нема никакве сумње да би Марков долазак значајно повећао квалитет наше екипе, и да би на други део сезоне могло много оптимистичније да се гледа када се у екипи има играч Кешељевих квалитета.

Марко је недавно изјавио да му је боравак на Малом Калемегдану био најлепши део каријере, и да нема ништа против да се врати у Звезду уколико се све „коцкице“ сложе.
Корисников грб
Velja93
Manager
Поруке: 2692
Придружен: 08 Нов 2010, 14:30
Been thanked: 2 times

Порука од Velja93 »

Код: Изаберите све

http://www.mozzartsport.com/vesti/11405/zvezda-zasijala-u-laskom/
Um caruje, snaga dobro dodje.
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd

Порука од Joca »

Ne bi da izbaksuziram sada, ali ova igra sa sada protiv Radnickog je stvarno obecavajuca :fanman:
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Na kraju tesno, al dobro je samo kad smo pobedili Lajonse
Закључано