Filmovi
- Dule93
- World Class Manager
- Поруке: 7064
- Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
- Место: Jabucki Rit
- Klub koji vodite: Frankfurt
- Formacija: 3-5-2
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Status: Није на вези
Zanimljivosti o cetvrtom delu Rokija, pustaju veceras po 3456 put na B92.:
- Četvrti film o Rokiju je najuspešniji nastavak u franšizi, zaradivši na blagajnama širom sveta više od 300 miliona dolara.
- Sovjetskim bokserima nije bilo dozvoljeno da se boksuju sa profesionalcima sa one strane gvozdene zavese za vreme Hladnog rata.
- Ovo je jedini film o Rokiju za koji muziku nije komponovao Bil Konti.
- Scene Rokijevog treninga u Rusiji, zapravo su snimane u Vajomingu.
- Više od 8000 glumaca je bilo na audiciji za ulogu Ivana Dragoa. Između ostalih - Arnold Švarceneger, Patrik Svejzi, Kurt Rasel, Dejvid Haselhof, Tom Selek, Žan Klod Van Dam, Džoni Dep, Kevin Dilon, Vilijam Defo, Čarli Šin, Bred Pit, Mel Gibson, Kifer Saterland, Val Kilmer, Šon Bin, Tom Kruz, Džon Travolta, Alek Boldvin, Met Dilon, Kijanu Rivs, Čak Noris, Vigo Mortesen, Majkl Medsen, Lijam Nison.
- Dolfu Lundgrenu je trebalo šest meseci da dobije ulogu Ivana Dragoa. Kasting direktori su ga u početku odbili zbog toga što je previše visok. Kasnije je dobio priliku da pošalje fotografiju i susretne se sa Staloneom koji mu je rekao da ima dobre šanse da dobije ulogu, ali da mora da nabaci još deset kilograma mišića.
- Jedini deo “Rokija“ koji ne počinje ispisivanjem reči “Roki”.
- U italijanskoj verziji filma, Dragova pretnja “Moram da te slomim” prevedena je kao “Moram da te prelomim na dvoje” (Ti spiezzo in due), sa sve ruskim akcentom. Ta fraza postala je jedna od najviše citiranih u Italiji, ušla je u žargon i postala najćešća žargonska fraza u Italiji danas.
- “Eye of the Tiger” grupe Survajver noseća je numera u filmu.
- Četvrti film o Rokiju je najuspešniji nastavak u franšizi, zaradivši na blagajnama širom sveta više od 300 miliona dolara.
- Sovjetskim bokserima nije bilo dozvoljeno da se boksuju sa profesionalcima sa one strane gvozdene zavese za vreme Hladnog rata.
- Ovo je jedini film o Rokiju za koji muziku nije komponovao Bil Konti.
- Scene Rokijevog treninga u Rusiji, zapravo su snimane u Vajomingu.
- Više od 8000 glumaca je bilo na audiciji za ulogu Ivana Dragoa. Između ostalih - Arnold Švarceneger, Patrik Svejzi, Kurt Rasel, Dejvid Haselhof, Tom Selek, Žan Klod Van Dam, Džoni Dep, Kevin Dilon, Vilijam Defo, Čarli Šin, Bred Pit, Mel Gibson, Kifer Saterland, Val Kilmer, Šon Bin, Tom Kruz, Džon Travolta, Alek Boldvin, Met Dilon, Kijanu Rivs, Čak Noris, Vigo Mortesen, Majkl Medsen, Lijam Nison.
- Dolfu Lundgrenu je trebalo šest meseci da dobije ulogu Ivana Dragoa. Kasting direktori su ga u početku odbili zbog toga što je previše visok. Kasnije je dobio priliku da pošalje fotografiju i susretne se sa Staloneom koji mu je rekao da ima dobre šanse da dobije ulogu, ali da mora da nabaci još deset kilograma mišića.
- Jedini deo “Rokija“ koji ne počinje ispisivanjem reči “Roki”.
- U italijanskoj verziji filma, Dragova pretnja “Moram da te slomim” prevedena je kao “Moram da te prelomim na dvoje” (Ti spiezzo in due), sa sve ruskim akcentom. Ta fraza postala je jedna od najviše citiranih u Italiji, ušla je u žargon i postala najćešća žargonska fraza u Italiji danas.
- “Eye of the Tiger” grupe Survajver noseća je numera u filmu.
Последње учитавање од Dule93 дана 22 Нов 2012, 17:13, учитано 1 пут укупно.
- Vladar
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 5943
- Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
- Место: Arandjelovac
- Has thanked: 2 times
Moj omiljeni deo, uvek mogu da ga gledam. Ivan Drago je odigran perfetto, Lundgren ga razvalio. Jedino sto mi zameram tom filmu danas, a nisam ranije, recimo, kada sam bio klinja, jeste ta ljigava americka propaganda koja je u ovom delu izrazenija nego u bilo kom drugom. I danas, kada majku Rusiju mnogo vise volim, zao mi je sto su je prikazali takvom, ali jebiga, Italian Stallion ostaje isti: no pain-no pain!
- neme93
- World Class Manager
- Поруке: 11002
- Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
- Место: Valjevo/Beograd
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zAw7AD9tWZQ[/youtube]
Pisali isti likovi koji su radili i Hangover.
Pisali isti likovi koji su radili i Hangover.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.
Ja znam kako Simic izgleda.
Opet pogledao Training Day, pa preporucujem opet onima koji jos nisu.
Код: Изаберите све
http://www.imdb.com/title/tt0139654/
We'll keep the Red flag flyin' high!
- Clint Eastwood
- Manager
- Поруке: 1183
- Придружен: 13 Нов 2010, 21:38
- Место: Kragujevac
- Klub koji vodite: Brighton
- Mood:
- samson
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 7745
- Придружен: 05 Нов 2010, 23:41
- Место: Podgorica
http://goodfil.ms/films
What we do in life echoes in eternity!!
Šarm Beograda i huk sa Marakane
- samson
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 7745
- Придружен: 05 Нов 2010, 23:41
- Место: Podgorica
Po kom redosledu treba gledati Star wars?
What we do in life echoes in eternity!!
- neme93
- World Class Manager
- Поруке: 11002
- Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
- Место: Valjevo/Beograd
Pa od prve do poslednje
Ovaj lik ima zanimljivu teoriju :
Ovaj lik ima zanimljivu teoriju :
http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100409100138AAZCTQ5
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.
http://www.imdb.com/title/tt1547234/
Iznenadjujuce dobar, interesantan film. Imate odlican dvdrip snimak na torrentu pa izvolite ko hoce.
We'll keep the Red flag flyin' high!