Гвардиолин колега Мутињо помоћни тренер Звезде!
Као што је и најављено, Са Пинто ће са собом довести помоћника. Ради се о Тијагу Мутињу.
Тијаго Мутињо (33) је, као и Са Пинто, рођен у Порту, а каријеру кондиционог и помоћног тренера је почео са њим у Унијао Леирији 2009. године.
Завршио је постдипломске студије на престижном ИНЕФЦ институту у Барселони, који се сматра једним од најбољих у Европи. Осим њега, на овом институту усавршавали су се Пеп Гвардиола и кондициони тренери Барселониног А и Б тима.
У периоду док је био кондициони тренер Спортинга, нарочито у сезони када су стигли до полуфинала Лиге Европе, по речима људи упућених у дешавања у Спортингу, остварио је фантастичне резултате на физичком плану, нарочито је то било видљиво у дуелима са Манчестер ситијем. Пре доласка Мутиња, Спортинг је имао великих проблема са повредама мишића играча и физичком спремом, која није била на завидном нивоу.
-------------------------------------------------------------------------------------
Са Пинто: Долазим у велики клуб, осећам се као код куће!

Нови тренер фудбалера Црвене звезде, бивши португалски репрезентативац Са Пинто, стигао је у Београд и одмах изјавио да је итекако свестан да долази у клуб велике традиције, те да ће и са црвено-белима, "као и увек у каријери", ићи само на победе.
- Наравно да знам где сам дошао. Звезда је велики клуб и очекивања у њој нису никада мала. Свестан сам и бодовне разлике у односу на водећи Партизан, али ћу, као и увек у каријери, увек ићи на победу. Борба за титулу сада не зависи само од Звезде, али ако се укаже шанса, напашћемо тај трофеј. Уколико не сада, а онда свакако наредне сезоне - рекао је Са Пинто, коме ће помоћник бити Тијаго Мутињо.
Он је додао да врло добро зна под каквим притиском се ради на Маракани.
- Навикао сам на то. У Спортингу је, док сам био тамо, владала слична атмосфера, јер у великим клубовима се увек и очекују само успеси. Осећам се као код куће - поручио је наследник Александра Јанковића, са којим је споразумно раскинута сарадња.
Њега су на аеродрому "Никола Тесла" у Београду дочекали спортски директор црвено-белих Зоран Стојадиновић и потпредседник клуба Славиша Кокеза, са којима се одмах упутио на Маракану, где ће у среду бити званична промоција новог Звездиног стратега.