KK Partizan [2013/14]
- Nemanja.
- Youth Team Coach
- Поруке: 122
- Придружен: 23 Јул 2011, 15:07
- Место: Звездара
- Status: Није на вези
Ако је све тако као што ти кажеш, шта онда нема клуб и тренира са нама? Нешто се не отимају о њега.Не кажем ја да га не бих волео у Партизану, напротив, али се бојим да ми мало превише очекујемо од њега.Andrej пише:Ajde na ovo da odgovorim.Сви се ми сећамо Трипка из његових дана у Партизану. Питање је какав је он сада? Не верујем да је напредовао, а да је назадовао није искључено.
Uros Tripkovic sasvim sigurno nije pokvario svoj sut, brzina izbacaja i kretnja su mu sasvim sigurno ostale. Mozda su ga povrede usporile, ali i sa tim je sasvim sigurno bolji od mnogih koje bi svi vi voleli da vidite u nasem klubu. E sad postavlja se pitanje sta ti smatras pod tim napredovati ili nazadovati u kosarci? Kosarka se uci dok si jos klinac, ili je naucis do svoje 16-17 gdine ili ne. Uros je sa svojih 17 godina vec bio igrac, sve nakon toga je bilo nadogradjivanje njegove igre. Za sve ove godine koliko on nije u klubu, dobio je jednu stvar koja je nama sada najpotrebnija, a to je iskustvo. Zamisli ti sad naseg Bogdana da ima jos bar 3-4 godine iskustva kakav bi igrac bio, njemu je ovo tek druga godina igranja kosarke. A Tripku koja je ovo godina igranja kosarke? Pa on je i prosle sezone igrao odlicno i u Spaniji i kanije u Turskoj je ispogadjao dovoljno toga. ZAto mislim da tvoja konstatacija nije na mestu. Decko vec 11 godina igra kosarku i to uglavnom evroligasku kosarku, a tek je naunio 27 godina. Prosle godine je u Turskoj imao 10 minuta i skoro 5 poena u evroligi, za 3 je sutirao preko 42%, po meni to je sasvim dobro.
Evo i njegove statistike u evroligi u dosadasnjoj karijeri:Ne cini mi se da je nesto pao sa igrama. Pravi suteri nikada ne gube osecaj, a ne radi se o igracu koji je bio van kosarke godinu dana vec je igrao i veoma ozbiljnu ligu i veoma ozbiljno evro takmicenje.Код: Изаберите све
http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=BFB&seasoncode=E2013
И ако мислиш да не постоји напредовање у кошарци, онда се опасно не слажемо.
У сваком случају бих више волео Трипка него Тепића, на пример, мада нема ни од једног ни од другог ништа.

- Andrej
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 8212
- Придружен: 10 Јун 2011, 20:49
- Место: Kotor , Crna Gora
Jednom recenicom pokazes koliko ozbiljno pratis sta drugi pisu, kao i svoje razumevanje okosarci. Ja ne rekoh da ne postoji napredovanje, vec sam postavio pitanje sta je po tebi to posto se ne slazem da Tripko nije napredovao.Nemanja. пише:И ако мислиш да не постоји напредовање у кошарци, онда се опасно не слажемо.
- Nemanja.
- Youth Team Coach
- Поруке: 122
- Придружен: 23 Јул 2011, 15:07
- Место: Звездара
Питао си ме шта мислим под тим и онда констатовао да под напредовати сматраш стећи искуство. Ја мислим да је много више од тога. Ред, много рада, дисциплина под палицом неког доброг тренера и то је то. Трипко ми делује ко да стагнира, као и Тепић уосталом. Имао је штофа да буде много више него што јесте. Мада, да је оно што је могао бити, не би се помињао у истом контексту са Партизаон.
- Andrej
- SFM Hall Of Fame
Red, rad, disciplina to nije napredak, napredak je usavrsavanje kosarkaskih elemenata i nadogradnja onih koji nisu bili u njegovom repertoaru. Ako mislis da tehnicki i takticki Tripkovic nije doveden do svog maksimuma za poziciju koju igra, onda nisam siguran kakva si ti ocekivanja od njega imao. Tepic recimo, nije nazadovao. On je jos uvek onaj isti Milenko iz Partizana. E sad njegov problem je sto nigde nije imao ni slicnog trenera kakav je Dule, da iskoristi sve njegove prednosti. Tepic je upao u problem sto je igrao za klubove gde se od njega ocekivalo da bude zvezda, a on to nije. Nisu to ni Novica, ni Uros, ni Jan Vesely, ni mnogi drugi. Svi su oni igraci zadatka, koji ako ih sklopis zajedno imas pravi tim.
Evo recimo sada je Dragan Milosavljevic dao u pripremnim mecevima u proseku po 20+ poena. Zar je iko mislio da ce tako biti i kad sezona pocne? Ja sigurno nisam jer je on igrac zadatka, neko ko igra odbranu sa maksimalnim pozrtvovanjem. Njegovi sutevi protiv Zvezde i sad na pripremama su vise stvar samopouzdanja nego njegovih mogucnosti. To ti je jednostavno, njega ponese utakmica, nekad ga poneseu pozitivnom smislu i to bude onda njeov odlican mec.
Evo recimo sada je Dragan Milosavljevic dao u pripremnim mecevima u proseku po 20+ poena. Zar je iko mislio da ce tako biti i kad sezona pocne? Ja sigurno nisam jer je on igrac zadatka, neko ko igra odbranu sa maksimalnim pozrtvovanjem. Njegovi sutevi protiv Zvezde i sad na pripremama su vise stvar samopouzdanja nego njegovih mogucnosti. To ti je jednostavno, njega ponese utakmica, nekad ga poneseu pozitivnom smislu i to bude onda njeov odlican mec.
- Berserk
- Manager
- Поруке: 1289
- Придружен: 25 Дец 2011, 22:04
- Место: Petrovgrad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Moram da podržim Andreja u ovoj priči.
Tripko je igrač koji ima(o) najbolji skok šut na ovim prostorima. Brz, školski, iz najviše tačke, pravilan stvarno najbolji šut. Da je imao bolji šut od Anđušića jeste, da je bolji igrač ne znam. Ali niko od nas nezna zašto je Anđušić pušten niz vodu…
Da se vratimo na Tripka, on je deo čuvenog tria TNT koji je samo kod Duleta realno igrao najbolje, ako Dule zna od njega da izvuče 100% onda je pitanje da li on Duletu treba. Dok opet možda kod Andjušića nije mogao da izvuče. Takođe Trpiković je trpao ko lud, a ko kaže da jednu utakmicu odigra a da par omaši taj nije gledao tog igrača. Ne znam kako stoji sa povredama jer to može da bude problem za Partizanovu sezonu koji igra 4 takmičenja. Što se tiče odbrane nije on bio toliko loš, da se složimo to mu je najveća mana ali mislim da nije baš rupetina I da bi mogao dobro da odigra. Sada da vidimo po meni nije prioretet on kao transver.
Po meni nam vise treba 4. Koja može da opuca trojku. Ok može Žofri da da ali on nije šuter, Berta je povređen pa ga za početak EL ni ne računam.
Tripko je igrač koji ima(o) najbolji skok šut na ovim prostorima. Brz, školski, iz najviše tačke, pravilan stvarno najbolji šut. Da je imao bolji šut od Anđušića jeste, da je bolji igrač ne znam. Ali niko od nas nezna zašto je Anđušić pušten niz vodu…
Da se vratimo na Tripka, on je deo čuvenog tria TNT koji je samo kod Duleta realno igrao najbolje, ako Dule zna od njega da izvuče 100% onda je pitanje da li on Duletu treba. Dok opet možda kod Andjušića nije mogao da izvuče. Takođe Trpiković je trpao ko lud, a ko kaže da jednu utakmicu odigra a da par omaši taj nije gledao tog igrača. Ne znam kako stoji sa povredama jer to može da bude problem za Partizanovu sezonu koji igra 4 takmičenja. Što se tiče odbrane nije on bio toliko loš, da se složimo to mu je najveća mana ali mislim da nije baš rupetina I da bi mogao dobro da odigra. Sada da vidimo po meni nije prioretet on kao transver.
Po meni nam vise treba 4. Koja može da opuca trojku. Ok može Žofri da da ali on nije šuter, Berta je povređen pa ga za početak EL ni ne računam.
Sir Alex Ferguson, A Knighted Champion
So Many Years the boss and we adore him
Simply The Best, United through and through
Forever we will be his Red Army
- Andrej
- SFM Hall Of Fame
Nama treba krilo, ako bas oces precizno, ali bi nam odlicno dosao jos jedan vanjski igrac u rotaciji. Zato ja Urosa spominjem. Njegovim dolaskom bi se ojacala spoljna linija, imamo trenutno samo 5 spoljnih igraca i jos jedan je neophodan. Urosev dolazak bi nas sveo na to da imamo 3 igraca koji mogu da podele minutazu na 1, 4 igraca koji mogu na 2 i TK i Milosavljevica za trojku.
- Sinke
- World Class Manager
- Поруке: 4357
- Придружен: 26 Феб 2011, 20:47
- Место: Zemun
Uh...
Prvo poluvreme nisam gledao,ali u drugom sam zato imao sta da vidim.Ja toliko prezirem ove Spance(pogotovo Katalonce),jer su tolika govna,toliki neljudi da je to strasno,njihovo ponasanje na terenu,njihov pristup svakoj sudijskoj odluci,i krajnje ono foliranje,i sto je najgore,sve to,jer su oni Barselona,prolazi..Ali dobro,to nije razlog naseg poraza,jednostavno imam utisak,da smo imali jednog Bertansa,mislim da bi bilo mnogoo drugacije.Kad se lomio mec,nismo pogadjali,i ona komicna situacija sa 3 faula u napadu(mi,oni,mi),jednostavno,falilo nam je to malo,da prelomimo mec u svoju korist,kljucni momenat,Bogdanovic u kontri preko nekog njihovog igraca masi zicer(diskutabilan je pojam faula),a onda u kontri Navaro daje svoje prve poene,i to trojkom,i oni odlaze na +8,kasnije oni sutevi iz nekog inata i ocaja,tj dve Gagijeve trojke,to nije dovoljno.Videla se neka bezidejnost u napadu,kao da imamo neki strah,a ne znamo ni mi od cega,Lovernj recimo sam na trojci,pa nesigurno krece da sutne,i ipak odustaje,(vidi se bas da nije finta),ne znam,ali moze i bolje od ovoga.Svetao momenat onaj Gagicev okret kad se okrenuo ka kosu,tj bacio cini mi se Dorsija kao majmuna,i zakucao
Sledeca je ako se ne varam Nanter,i to petak uvece,kuci,nadam se da pisemo prvu pobedu,i da cu ici na tekmu
I da,treba nam trojka,u pravu si Andrej,vidi se da smo u problemu kad je Kinsi u 'kanalu',a Gagi na dvojci,pa ne bi na trojku,pa nema ko da udje,oni prave pritisak na bekove,i onda ne ide,nikako
Prvo poluvreme nisam gledao,ali u drugom sam zato imao sta da vidim.Ja toliko prezirem ove Spance(pogotovo Katalonce),jer su tolika govna,toliki neljudi da je to strasno,njihovo ponasanje na terenu,njihov pristup svakoj sudijskoj odluci,i krajnje ono foliranje,i sto je najgore,sve to,jer su oni Barselona,prolazi..Ali dobro,to nije razlog naseg poraza,jednostavno imam utisak,da smo imali jednog Bertansa,mislim da bi bilo mnogoo drugacije.Kad se lomio mec,nismo pogadjali,i ona komicna situacija sa 3 faula u napadu(mi,oni,mi),jednostavno,falilo nam je to malo,da prelomimo mec u svoju korist,kljucni momenat,Bogdanovic u kontri preko nekog njihovog igraca masi zicer(diskutabilan je pojam faula),a onda u kontri Navaro daje svoje prve poene,i to trojkom,i oni odlaze na +8,kasnije oni sutevi iz nekog inata i ocaja,tj dve Gagijeve trojke,to nije dovoljno.Videla se neka bezidejnost u napadu,kao da imamo neki strah,a ne znamo ni mi od cega,Lovernj recimo sam na trojci,pa nesigurno krece da sutne,i ipak odustaje,(vidi se bas da nije finta),ne znam,ali moze i bolje od ovoga.Svetao momenat onaj Gagicev okret kad se okrenuo ka kosu,tj bacio cini mi se Dorsija kao majmuna,i zakucao
Sledeca je ako se ne varam Nanter,i to petak uvece,kuci,nadam se da pisemo prvu pobedu,i da cu ici na tekmu
I da,treba nam trojka,u pravu si Andrej,vidi se da smo u problemu kad je Kinsi u 'kanalu',a Gagi na dvojci,pa ne bi na trojku,pa nema ko da udje,oni prave pritisak na bekove,i onda ne ide,nikako
Последње учитавање од Sinke дана 17 Окт 2013, 22:53, учитано 1 пут укупно.
- markohn22
- World Class Manager
- Поруке: 7580
- Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
- Место: Herceg Novi-Beograd
- Контакт:
koliko nam fali Bertans, Zofri je toliko puta bio sam, znamo da moze da pogodi a ne smije da sutne... Pa daj brate kad si vec sam sutiraj, nece ti niko zamjeriti, a onda posle sutira kad uopste nije trebalo. Jbg borili smo se posteno, ne bi bilo realno da smo dobili ovo, ali mozemo i siguran sam da cemo iz meca u mec biti sve bolji 
И душа и тело, све је црно бело...
- Andrej
- SFM Hall Of Fame
Nije bilo lose sinoc. Odbrana je bila odlicna. Jedino Gagic i dalje ispada u odbrani previse lako. Smanjio je broj gluposti, ali opet nije to dovoljno. U par navrata smo bili brzopleti u napadu, to nas je kostalo bar nekih 6-8 poena. Mada i sa tim poenima bi tesko dobili mec. Sudije su imale par gresaka ali nas nisu one pobedile, vec smo mi sami sebe pobedili. Navaro je cigan, ali on je takav i njega treba isprovocirati, a ne dozvoliti da on nekog isprovocira. Musli je bio dobar, vrlo dobar. Odbrana na nivou, u napadu dobar, jbg Dorsi je zver protiv njega bolje ne moze. Tomica je vrlo lako prolazio u napadu. Leo solidan, misljenja sam da bi on mogao polako da se prebaci na dvojku, tu mi se cini dosta korisniji, primecujem da je DUle to isto uvideo pa zato sve cesce gledamo njega bez lopte u kretnjama i to donosi bolje procente suta. Kapiten dosta ukocen do zadnje cetvrtine, tada je shvatio koja je njegova uloga, da povuce tim pa makar i pogresio. Lovernj dobar, imao je i on gresaka i gluposti ali i to je ok. Bogdan je sinoc napravio par glupih poteza, izuzetno lose odluke. Na ukradenu loptu onaj sut ispod table, nepotrebno krajnje. Kontra tri na jedan sam polaze, mozda je bio i ful ali jbg, to mora da se zavrsi 2+1. Uglavom izginuse klinci u zelji da sruse boljeg od sebe.
- Berserk
- Manager
- Поруке: 1289
- Придружен: 25 Дец 2011, 22:04
- Место: Petrovgrad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Dobili nas na iskustvo.
Lepo igramo, ok je to. Tamo je zajbano pobediti, mene je oduševilo što smo sabili Barsu na gostujućem terenu na mali broj poena.
Po meni fali iskusna 4, koja će znati da šutne i da smiri igru. Žofri u srahu, ne znam da li mu Dule ne da ili o čemu se radi ali mora da opuca nekad, kad si sam tuci. Jbg može odma da juri po nju, ja mu neću zameriti.
Vesterman je jako sazreo, mnogo napredovao u pripremama. Mislim ako ga povrede mimoiđu da će biti jako dobar na proleće.
Svi hvale Bogija kako je drčan a kad omaši onda je sebičan?
On je mlad igrač moramo da ga trpimo da bi mogli da imamo strašnog igrača kasnije u repci. Pustite Gagića dečko sada stvarno nije kriv, prvo igra cele pripreme kao 4 i onda se vrati u drugačiji sistem da igra 5. Ne brinite ako Dule veruje da vredi verujem i ja!
Lepo igramo, ok je to. Tamo je zajbano pobediti, mene je oduševilo što smo sabili Barsu na gostujućem terenu na mali broj poena.
Po meni fali iskusna 4, koja će znati da šutne i da smiri igru. Žofri u srahu, ne znam da li mu Dule ne da ili o čemu se radi ali mora da opuca nekad, kad si sam tuci. Jbg može odma da juri po nju, ja mu neću zameriti.
Vesterman je jako sazreo, mnogo napredovao u pripremama. Mislim ako ga povrede mimoiđu da će biti jako dobar na proleće.
Svi hvale Bogija kako je drčan a kad omaši onda je sebičan?
On je mlad igrač moramo da ga trpimo da bi mogli da imamo strašnog igrača kasnije u repci. Pustite Gagića dečko sada stvarno nije kriv, prvo igra cele pripreme kao 4 i onda se vrati u drugačiji sistem da igra 5. Ne brinite ako Dule veruje da vredi verujem i ja!
Sir Alex Ferguson, A Knighted Champion
- Andrej
- SFM Hall Of Fame
Daleko od toga da ja kritikujem Bogdana, ja njegove greske sam spreman da gledam kolko hocete. Kazem da jeste isforsirao par puta, ali zelja ga je povukla da uradi ono sto dobija meceve. Tako se postaje igrac. Tako je Novica posttao to sto je postao, ne zato sto se krio lopte, nego zato sto je uvek istu trazio kad se odlucivalo. Samo neka on i ostali nastave da rade vredno i nema zime za njih. Dal ce nam ovi igraci doneti uspehe iz prethodne sezone, to niko ne moze da zna. Ali da ce dati sve od sebe i uciniti nas ponosnim, to je vec svima jasno.
- hostile_bg
- Manager
- Поруке: 2335
- Придружен: 20 Окт 2011, 21:46
- Место: Beograd