Na to pitanje ko odlučuje gde će igrač biti i kada, odlučuje matični klub. Ista stvar kao i kada su u pitanju rezerve ili B tim, odnosno trener sa mogućnošću da se ta ovlašćenja prenesu na nekog drugog (u šta ne bih uopšte ulazio, pre svega zbog komplikovanosti).
Iskreno ne znam da li u Britaniji u nekom sportu postoji dvojna registracija, tako da mi je jedini način da objasnim to "slično pozajmici". Francuzi imaju u mnogim sportovima, od njih sam delimično smisao ovog objašnjenja i uzeo, pa prepravio.
Svakako se slažem da deluje dopadljivo kada u dva posta kažem dve totalno suprotne stvari.
Rekao sam da se slažem već sa tobom da to bude privremeno rešenje, meni smeta da bude stalno pošto je suština totalno drugačija u odnosu na pozajmicu, ali pravno gledano veoma slično - ustupaš igrača nekome i za njegove utakmice, pa makar i u Surdulicu.

U samoj igri već postoji uneto za takve probleme putovanja, npr. kada hoćeš mladog igrača da pokupiš za neku svoju seniorsku utakmicu, on ti bude nedostupan ako je već na taj dan u match squad za u19 tim. I mislim da tek dan posle utakmice možeš da ga prebaciš medju prvotimce.
Nema dvojne registracije u istom rangu takmičenja, mislim da je predvidjeno samo za niže rangove, ali nije jasno definisano. Tako da i tim iz Prve lige može da ustupi igrača za nastupe nekom superligašu..
I još nešto, ako sam dobro razumeo ovu gospodu iz FSS, od sezone 2015/16 sigurno stupa na snagu Super kup Srbije. Pokušaću da nadjem neku vest kod njih, pošto od dokumenata i dalje nema ništa.