Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager
Поруке: 692
Придружен: 15 Дец 2010, 14:30
Место: Šabac
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Ronin »

Decembar trece sezone sa ManUTD (u prvoj sampion Engleske, u drugoj sampion Engleske i Evrope, trenutno obezbedio prolaz u grupi LS i prvi u Engleskoj) i ja pasem otkaz zbog "squad harmony" ?!?! Jedino su Ander Erera i Zaha neraspolozeni i skorz u "crvenom", ostali u glavnom zadovoljni.
Pri tom finansije su sve vreme u debelom plusu, klinci imaju veliku minutazu, igram napadacki fudbal, dakle sve zacrtano i dogovoreno u ugovoru potpisanom pre par meseci.
Najgore mi je od svega sto sam otpusten bez nekog pravog razloga i bez upozorenja. Na kraju krajeva Erera je trazen od strane Tottea, pa je izgledno da bi i njega prodao i smirio strasti u klubu. Tekso sranje.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

Čitaj '' Pižon u Zvezdi'' 2009. cini mi se. Prvi na tabeli, trti redom , ubacuje klince, tri defanzivna vezna ali losa atmosfera i ''ruzna'' igra. Desava se i u RL.
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager

Порука од Ronin »

Orthodox пише:Čitaj '' Pižon u Zvezdi'' 2009. cini mi se. Prvi na tabeli, trti redom , ubacuje klince, tri defanzivna vezna ali losa atmosfera i ''ruzna'' igra. Desava se i u RL.
Da, da, bas si nasao sjajno poredjenje.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Контакт:

Порука од Orthodox »

Conte u Juventusu takodje nije bio po volji upravi iz nekog razloga, pa je popio otkaz covek iz cista mira ako se secas. Murinjo u Realu je bas zbog lose atmosfere u svlacionici i podela unutar tima slicno prosao. Mozda je Pizon nasa prica ali desava se stvarno. Ne branim igru nego ti kazem da postoje slicne stvari u RL.
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager

Порука од Ronin »

Da ne kazem da se to desava mesec dana posle potpisivanja novog petogodisnjeg ugovora.

Konte se blamirao u Evropi i dominirao Italijom u njenom tuznom periodu (Juve bez konkurencije), Murinjo uzeo 1 titulu za 3 sezone, takodje nista u Evropi. Naravno da ima i u RL mnogo slicnih situacija, ali ovde se jednostavno ta analogija ne moze primeniti.
Otkazu prethodi upozorenje uprave ili bar neki tihi protest igraca (kapitena i par starijih), a kod mene je to doslo iz cista mira. I to zbog igraca koji nisu nosiocio igre uopste.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Контакт:

Порука од Orthodox »

Prijavi kao bag onda to na SI forumu i jebi im nanu :nasty:
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager

Порука од Ronin »

Ma, mator sam ja za to. Ipak cu na jedan krajnje volseban nacin nastaviti tamo gde sam stao ;)
Корисников грб
hostile_bg
Manager
Поруке: 2335
Придружен: 20 Окт 2011, 21:46
Место: Beograd

Порука од hostile_bg »

Pred finale LŠ-a meni Rafael, Gil Romero i Balanta odose da igraju za repku??? Zar to nije sredjeno?
mikoexclusive
First Team Coach
Поруке: 266
Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
Место: Rudo

Порука од mikoexclusive »

Početkom jula okupim igrače i kažem da su imali dosta odmora i da sad trebaju da zapnu i daju svoj maksimum i u tom slučaju ćemo imati dobru šansu da osvojimo prvenstvo! Trećina igrača povika:"Pa nisi nas valjda samo zato zvao? Kakvo trošenje vremena!" I sjebaše se ljudi!

WTF?
Последње учитавање од mikoexclusive дана 24 Дец 2014, 07:04, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
bperic83
Youth Team Coach
Поруке: 57
Придружен: 04 Нов 2010, 07:15
Место: Smederevo

Порука од bperic83 »

Na osnovu svega sto je ovde napisano uprkos odlicnoj recenziji FM2015 (verovatno ga je lik samo pregledao na dan-dva, a nije zaista igrao cim mu je dao tako visoku ocenu) i na bazi licnog iskustva, sto sa ove verzije, sto svih prethodnihi verzija koje sam igrao (a to ce reci bukvalno SVE, jer ovaj seriijal igram od prvog - Championship Manager 96/97), bez zelje da i dalje pisem sta je sve lose, pa cak ni ono malo dobrih stvari, samo mogu reci dva poslednja komentara za ovaj FM:
1. Iz godine u godinu unistavaju odlicnu igru i, provereno, gube igrace koji pikaju menadzera, bar FM serijal;
2. Na iskustvu poslednja 3 izdanja ja FM2016 ne da necu da im platim, nego razmisljam cak da li da igram i pirata kad izadje.

Eto, toliko od mene sto se tice misljenja o samoj igri. A sad odoh da se jos malo smejem dok igram i da se tripujem da ono sto menjam ima nekakve veze i da lazem sebe da je veliki broj povreda, rukomentni rezultati, psiholoske reakcije igraca nesto sto je isto i u RL (da jeste ne znam da li bi se neko bavio tim poslom), i da tipujem za kog igraca ce mi na svakom mecu prvom izaci - he has taken a knock, we should replace him :)
YOU CAN'T BUY CLASS!
Корисников грб
hostile_bg
Manager

Порука од hostile_bg »

Evo kakve ja golove primam, a tek je pocela sezona, bilo ih je jos par komada, za prethodne sezone da i ne pricam...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7hbZwOCMPMI[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8oUCIPhmDVo[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uZDi5YRbl4s[/youtube]

Mrzelo me da vise uploadujem, a i da ne spamujem...
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager

Порука од Ronin »

Ova prva 2 gola sam i ja primao (ali i davao), no cini mi se da je vec prvi patch to resio.
Корисников грб
hostile_bg
Manager

Порука од hostile_bg »

Ma gde resio, ista sranja se desavaju
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times

Порука од Gagi »

da kucnem u drvo, baš retko primam bagovite golove

još uvek boli ovaj

Слика
mikoexclusive
First Team Coach
Поруке: 266
Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
Место: Rudo

Порука од mikoexclusive »

Au, šta se sad desilo! Moj golman hvata loptu koja je ušla bar pola metra u gol i sudija im nije dosudio gol. Ali, kad je maolo bolje razmislio, shvatio je da je pogrešio i svirao im je neki bezvezni penal u sledećem napadu. Ova igra iznenađuje iz dana u dan.
Корисников грб
Markus_Wolf
First Team Coach
Поруке: 302
Придружен: 09 Нов 2013, 16:04
Место: Шумадија
Has thanked: 2 times

Порука од Markus_Wolf »

kao meni sto se desilo, golman ispucava loptu maltene iz kornera, pravo do protivnickog igraca i ovaj naravno sutira loptu u prazan gol
"I sut u dupe je korak napred"
Корисников грб
markohn22
World Class Manager
Поруке: 7580
Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
Место: Herceg Novi-Beograd
Контакт:

Порука од markohn22 »

Koliko me nervira ova igrica, to je strašno... A najviše mi na ovom poslednjem patchu bode oči što igrači kada šutiraju redovno pogađaju korner zastavicu. Ej jbt, napadači mi svi imaju finising makar 15, imaju otvoren šut na 15-16m od gola, po sredini terena, i pogode korner zastavicu!
И душа и тело, све је црно бело...
Корисников грб
shirajzl
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1605
Придружен: 29 Авг 2011, 23:57
Место: Hrvatska

Порука од shirajzl »

Steam kaže 296 sati igranja, uspona i padova, trofeja i odustajanja, od Premier lige do Vanarama North.
Nekoliko stvari koje mi se čine kao ključ igre, bar po mom dojmu:

1. napadačka taktika
Puno je lakše napraviti rezultat agresivnom taktikom i visokim presingom nego neka counter varijacija. Kad se povučeš, odmah si pod paljbom nabaca i šuteva i samo je pitanje kad ćeš primiti gol. Kad igraš visoko i napadački, možeš dobivati i puno jače od sebe bez beda. U to ulazi i da nema povlačenja tijekom utakmice kad ćeš tobože sačuvati rezultat. Jest, nekad uspije, ali previše puta sam "zatvorio" utakmicu pa dobio gol iz prvog sljedećeg highlighta.

2. moral
Drži moral visoko kako god znaš i umiješ! Moral nije bio ovako važan čini mi se od FM 11 ili tako nešto. Možeš imati vrhunsku seriju pobjeda i dovoljno je jedna-dvije nesretno izgubljene utakmice i onda upadaš u rupetinu jedno 5-6 kola. Pogotovo to vrijedi za LLM.

3. role suitability
Onaj mali krug oko zvjezdice na taktičkom prikazu može biti razlika između poraza i pobjede. Znao sam staviti po atributima duplo slabijeg igrača koji bi odigrao duplo bolje samo zato što je njegov krug zeleniji, tj. njegovi atributi su prihvatljiviji za tu rolu. Malo sam dublje to istražio i funkcionira čak i u LLM. Kad imaš dva loša igrača, a želiš igrati s CF-om naprijed, jedan od njih je uvijek manje loš za tu konkretnu poziciju, bez obzira na atribute općenito gledano. Znam da zvuči logično, ali čini mi se da prije nije imalo toliki značaj.
Последње учитавање од shirajzl дана 28 Дец 2014, 23:21, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager

Порука од Ronin »

shirajzl пише:Steam kaže 296 sati igranja, uspona i padova, trofeja i odustajanja, od Premier lige do Vanarama North.
Nekoliko stvari koje mi se čine kao ključ igre, bar po mom dojmu:

2. moral
Drži moral visoko kako god znaš i umiješ! Moral nije bio ovako važan čini mi se od FM 11 ili tako nešto. Možeš imati vrhunsku seriju pobjeda i dovoljno je jedna-dvije nesretno izgubljene utakmice i onda upadaš u rupetinu jedno 5-6 kola. Pogotovo to vrijedi za LLM.
Sa ovim se slazem 100%. Nema zajebancije sa moralom, mislim da ovaj serijal donosi nevidjeno izdrkavanje (igrac doveden u avgustu vec u decembru trazi novi ugovor, igra povredjen na par nedelja se buni sto mu ne pruzam sansu u prvih 11, igrac doveden vec u svojoj drugoj sezoni u timu zeli "novi izazov") .
Корисников грб
Markus_Wolf
First Team Coach
Поруке: 302
Придружен: 09 Нов 2013, 16:04
Место: Шумадија
Has thanked: 2 times

Порука од Markus_Wolf »

Znaci vise moras poznavati psihologiju nego taktiku
"I sut u dupe je korak napred"
Пошаљи Одговор