Football Manager 2015 - Diskusija
- parnivaljak
- First Team Coach
- Поруке: 418
- Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
- Место: Beograd
- Status: Није на вези
O tim zamerkama smo razglabali na prethodnim stranama.
Jedino što imam da dodam je da molim one koji uočavaju probleme takvog tipa da to na neki način dokumentuju (npr. skrinšotovi, pkm-ovi, itd.) i da okače na SI forum, kako bi moglo da se utvrdi u čemu je problem.
No, čak i da stoje sve zamerke, to opet nije pokazatelj da su raniji endžini bolji od ovog. Posebno imajući u vidu da je ista vrsta zamerki navođena i ranije kao problem FM-a...
Jedino što imam da dodam je da molim one koji uočavaju probleme takvog tipa da to na neki način dokumentuju (npr. skrinšotovi, pkm-ovi, itd.) i da okače na SI forum, kako bi moglo da se utvrdi u čemu je problem.
No, čak i da stoje sve zamerke, to opet nije pokazatelj da su raniji endžini bolji od ovog. Posebno imajući u vidu da je ista vrsta zamerki navođena i ranije kao problem FM-a...
-
Sloba
- Global Moderator
- Поруке: 11325
- Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
- Место: Београд
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 58 times
Od ovih 80 strana na najmanje 60 su predpostavljam žalbe na FM15.
Ima tu stvari koje zaista mogu da zasmetaju ali ništa ne podnošljivo. I po meni je ovaj FM daleko bolji od zadnjih par.
E sada... ne igram 3d.. moguće i moja neka predpostavka da je na neki način igra potpuno drugačija i moguće manje igrivija od 2d. Gledao sam baš to i na prošlom fm.
Recimo minimalan broj grešaka primetim kada se igra u 2d. Recimo da se primetiti ako su kartoni problem ili povrede kao i neke sitnice ali neke mnogo ozbiljne stvari i ne baš tokom samih utakmica.
Inače koristim 2d u zadnje vreme i on je poprilično realan što bi se reklo možda čak i "korak do 3d" a 2d klasični je taj na kojem se greške skoro tek i ne primete.

Ima tu stvari koje zaista mogu da zasmetaju ali ništa ne podnošljivo. I po meni je ovaj FM daleko bolji od zadnjih par.
E sada... ne igram 3d.. moguće i moja neka predpostavka da je na neki način igra potpuno drugačija i moguće manje igrivija od 2d. Gledao sam baš to i na prošlom fm.
Recimo minimalan broj grešaka primetim kada se igra u 2d. Recimo da se primetiti ako su kartoni problem ili povrede kao i neke sitnice ali neke mnogo ozbiljne stvari i ne baš tokom samih utakmica.
Inače koristim 2d u zadnje vreme i on je poprilično realan što bi se reklo možda čak i "korak do 3d" a 2d klasični je taj na kojem se greške skoro tek i ne primete.
- parnivaljak
- First Team Coach
-
mikoexclusive
- First Team Coach
- Поруке: 266
- Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
- Место: Rudo
Evo rezultata malog testiranja. Ja sam Chelsea (višestruki evropski i engleski prvak), a protivnici su nam bili Hull, Liverpool, Sheff Wed, Stoke, West Ham. Ovo je bilo 5 utakmica zaredom u prvenstvu i na svakoj smo muku mučili. Ostvareni skor 2-1-2.
Naši šutevi: 92
Broj golova: 6
Odnos: 15,33
Njihovi šutevi: 30
Odnos: 5,00
Naše CCC: 12
Njihove CCC: 3
Naše HC: 19
Njihove HC: 3
Ne može bog otac da me uvjeri da ME ne navija za protivnike. Igram već 11. sezonu i svake sezone me 50-60 utakmica u to uvjeri. Jedini razlog zašto osvajam trofeje je to što stvaram mnogo više šansi od protvnika, ali oni kad god priđu golu, to je pogodak. Da ne pominjem da moji napadači imaju finishing 20, a njihovi 13-15.
Samo nemojte tražiti nekakve SS sa taktikom. Ne govorimo ovde o taktikama, već o iskorištavanju šansi. Jednostavno nije normalno da najbolji igrači svijeta koji igraju u mom Čelsiju maše milion prilika, dok s druge strane prosječni igrači iz prosječnih ekipa kao da pucaju iz snajpera.
Ne može bog otac da me uvjeri da ME ne navija za protivnike. Igram već 11. sezonu i svake sezone me 50-60 utakmica u to uvjeri. Jedini razlog zašto osvajam trofeje je to što stvaram mnogo više šansi od protvnika, ali oni kad god priđu golu, to je pogodak. Da ne pominjem da moji napadači imaju finishing 20, a njihovi 13-15.
Samo nemojte tražiti nekakve SS sa taktikom. Ne govorimo ovde o taktikama, već o iskorištavanju šansi. Jednostavno nije normalno da najbolji igrači svijeta koji igraju u mom Čelsiju maše milion prilika, dok s druge strane prosječni igrači iz prosječnih ekipa kao da pucaju iz snajpera.
-
daniloviccc
- First Team Coach
- Поруке: 234
- Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
- Место: Nis
- Been thanked: 3 times
Kako da ne spominjemo taktiku, kada je verovatno tu problem, dzaba ti nama prikazujes golu statistiku, kada je ona rezultat taktike.92 suta 6 golova, to znaci da dajes i primas u proseku gol po utakmici.S obzirom da vodis Celsi ja garantujem da je to do tebe, a ne do nekog baga.I da trebao si da nam das statistiku celokupne sezone a ne samo 5 utakmica, ali svako ko je vodio Celsea moze da potvrdi ovo sto sam rekaomikoexclusive пише:Evo rezultata malog testiranja. Ja sam Chelsea (višestruki evropski i engleski prvak), a protivnici su nam bili Hull, Liverpool, Sheff Wed, Stoke, West Ham. Ovo je bilo 5 utakmica zaredom u prvenstvu i na svakoj smo muku mučili. Ostvareni skor 2-1-2.
-
mikoexclusive
- First Team Coach
- Поруке: 266
- Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
- Место: Rudo
-
daniloviccc
- First Team Coach
Osvojio si to sve, i kazes da ME navija za protivnike, o cemu ti pricas???mikoexclusive пише:Za 10 sezona sam osvojio 6 Premier liga i 5 Lige šampiona i još bar 20 manjih trofeja i ti kažeš da mi ne valja taktika?
A i kad si odigrao toliko, zasto nisi stavio statistiku cele sezone nego samo 5 utakmica sto je veoma kratak period.
i nisam rekao da ti taktika ne valja u smislu da nije dobra, nego mozda je podesena, da bude vise suteva iz daljine(ovo je samo primer, moze biti bilo sta) ili nesto slicno sto statistiku cini takvom, a kao drugo sta je tebi toliko cudno sto si u tih 5 utakmica u proseku iz 18 suta postizao po 1 gol, ko zna kakvi su to sutevi bili,a i to se redovno dogadja u fudbalu.
Последње учитавање од daniloviccc дана 15 Феб 2015, 13:48, учитано 1 пут укупно.
- markohn22
- World Class Manager
- Поруке: 7580
- Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
- Место: Herceg Novi-Beograd
- Контакт:
Ja trenutno igram sezonu u kojoj su moji protivnici iskoristili vjerovatno nekih 110% CCC a ja 10%, evo dok završim sezonu napraviću kompletnu analizu. To nije više normalno, gledam tekme na "key", svaki put kada se prikazuje akcija pred mojim golom to je siguran gol, a kada prikazuje dešavanja ispred njihovog gola moji napadači pogađaju korner zastavicu, njihov golman tripuje da je spajdermen i tako dalje...
Evo samo jedan SS, ovo mi je otprilike uobičajena utakmica, ali kažem, obrazložiću sve na kraju sezone:

Znači 4 puta su šutnuli, od toga 3 u okvir, jednom iz daljine i 2 HC, dali su mi 2 gola... Ovo jeste normalno jednom u 10-15 utakmica da se desi, ali nije normalno da se dešava stalno.
Ako me pitate za taktiku, kako može moja taktika da ne valja kada je statistika stalno na mojoj strani. Stvaram ogroman broj šansi, protivnik ih stvara mnogo manje, šta treba da uradim više...
Evo samo jedan SS, ovo mi je otprilike uobičajena utakmica, ali kažem, obrazložiću sve na kraju sezone:

Znači 4 puta su šutnuli, od toga 3 u okvir, jednom iz daljine i 2 HC, dali su mi 2 gola... Ovo jeste normalno jednom u 10-15 utakmica da se desi, ali nije normalno da se dešava stalno.
Ako me pitate za taktiku, kako može moja taktika da ne valja kada je statistika stalno na mojoj strani. Stvaram ogroman broj šansi, protivnik ih stvara mnogo manje, šta treba da uradim više...
И душа и тело, све је црно бело...
- parnivaljak
- First Team Coach
Kada dođeš sa pristupom "ne može bog otac da me uveri", sigurno je da niko neće ni moći da te uveri.mikoexclusive пише:Ne može bog otac da me uvjeri da ME ne navija za protivnike. Igram već 11. sezonu i svake sezone me 50-60 utakmica u to uvjeri.
Ja sam više puta ponovio - meč endžin ne vidi da li timove kontroliše AI menadžer ili pravi igrač. Isto tako, ME ne vidi koliko je koji tim jak na papiru. Tako da priče o favorizovanju protivnika konceptualno nemaju smisla.
Finishing uopšte ne određuje koliko će stopostotnih šansi biti iskorišćeno.mikoexclusive пише:Da ne pominjem da moji napadači imaju finishing 20, a njihovi 13-15.
- parnivaljak
- First Team Coach
Neverovatno me nervira ovakva zamena teza. Niko ne govori o tome da li je igra fantastična ili nije.D. пише:Батали, убедиће те да је твоја тактика крива. Никад није до игре. Игра је фантастична.
Ja pozivam Marka da sve dokaze lepo sakupi i da okači na SI forum. Ako problem stvarno postoji, onda neće moći da ga izignorišu.
- parnivaljak
- First Team Coach
-
daniloviccc
- First Team Coach
Ovo je neverovatno, sad mi ispadamo ludi a ne svi koji pljuju igru bez argumenata, ili navodeci neke potpune nebuloze.Svasta moze da se vidi ...Golman nista zivo ne moze da uhvati, eeej molim te, sta sve ne pisu ljudi, lepo kazem ukoliko vaj je FM15 sranje, ne znam zasto ne igrate starije serijale?D. пише:Батали, убедиће те да је твоја тактика крива. Никад није до игре. Игра је фантастична.
- Tik'al
- World Class Manager
- Поруке: 13282
- Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
- Место: Petén
- Been thanked: 5 times
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-q1VD1y-HkU[/youtube]parnivaljak пише:Nije istina, ali dobro.
Jusqu'ici tout va bien…
- mmladja
- World Class Manager
- Поруке: 6483
- Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
- Место: Ваљево
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times

Ево пар мојих које сам некад слао. Онда после пар месеци исправе ту једну ствар, а појави се нека друга. Па исправе ту другу, појави се трећа. Па изађе нови менаџер где се јави 500 нових багова којих није било на претходној верзији, и онда их исправљају месецима. И следеће године се исто понови. Па колико година су само корнер багови стајали? Ево, ја сам недавно имао проблем са уговорима у Серији А/Серији Б. И поставим то тамо, окачим им неке СС, пошаљем и сејв. И дођем овде, пожалим се на исту ствар и неко ми напише отприлике: "Аааа, па тај баг је већ годинама у игрици".
-
daniloviccc
- First Team Coach
Druze sve ja to razumem, i mnogo mi je drago sto postavljas to na SI forum jer se time boris za unapredjenje igre.Ali si promasio poentu jer mi ne tvrdimo da je Fm 15 idealan nego da je najbolji do sada, a kad kazemo da bag postoji i u proslim serijalima to kazemo jer ne moze to da se odnosi samo na FM 15mmladja пише:Image
Ево пар мојих које сам некад слао. Онда после пар месеци исправе ту једну ствар, а појави се нека друга. Па исправе ту другу, појави се трећа. Па изађе нови менаџер где се јави 500 нових багова којих није било на претходној верзији, и онда их исправљају месецима. И следеће године се исто понови. Па колико година су само корнер багови стајали? Ево, ја сам недавно имао проблем са уговорима у Серији А/Серији Б. И поставим то тамо, окачим им неке СС, пошаљем и сејв. И дођем овде, пожалим се на исту ствар и неко ми напише отприлике: "Аааа, па тај баг је већ годинама у игрици".
- mmladja
- World Class Manager
- Поруке: 6483
- Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
- Место: Ваљево
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
Е, о овоме ја говорим. Значи, ми видимо неки баг, пријавимо, пошаљемо им све што траже. Онда се јави неко од тих модератора, каже да су упознати са проблемом и да ће га решити. И тако ми 10 година глумимо мајмуне, пријављујемо исту ствар, а ништа се не дешава. Јбг, људи коначно губе стрпљење јер се ствари прилично споро мењају. Видим и по себи. Јеботе, упалио сам игрицу после 2 месеца.daniloviccc пише: Sto se tice trece i cetvrte konstatacije, ima tu istine, ali apsolutno vazi i za sve serijale FMa od 2005 godine
- parnivaljak
- First Team Coach
Poenta je upravo u tome što si i sam rekao. Ti prijaviš bag (pritom verovatno nisi jedini koji je prijavio isti taj bag), to se loguje, neko to pogleda, utvrdi u čemu je problem i to se reši.mmladja пише:Ево пар мојих које сам некад слао. Онда после пар месеци исправе ту једну ствар, а појави се нека друга. Па исправе ту другу, појави се трећа.
Upravo o tome sam govorio. Neka Marko, ako je već pronašao nešto, pošalje svoje rezultate, pa da svima bude bolja igra. Mada, ja recimo uopšte nemam takve probleme kakve Marko tvrdi da ima.
A ti impliciraš u prvom postu kako će da ga otkače jednorednim odgovorom, a onda u sledećem sam kažeš kako su popravili neke stvari koje si i sam prijavio.
Što se tiče pojavljivanja novih bagova, normalno je da se tokom rada na programu pojavljuju bagovi. Šta ti misliš, da oni namerno ubacuju nešto da kvari igru!? Ili da su neki amateri pa da ne znaju šta rade?! Svako ko je u životu napisao 50 redova koda može da ima predstavu o tome koliko bagova može da se pojavi pri svakoj promeni endžina.mmladja пише:Па изађе нови менаџер где се јави 500 нових багова којих није било на претходној верзији, и онда их исправљају месецима.
Pritom, korner bag koji pominješ je 99% namerno ostavljen u igri.
Koju stvar?mmladja пише:И тако ми 10 година глумимо мајмуне, пријављујемо исту ствар, а ништа се не дешава.
Ajde, ne lupetaj molim te. Znači FM 15 je gori od FM 05 po tvojoj logici!? Glupost.TheBlues пише:Vidimo sta vi tvrdite, al poenta je da je ovo najgori fm