Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager
Поруке: 692
Придружен: 20 Јун 2013, 21:35
Место: ...
Status: Није на вези

Порука од Igorz »

parni,jel tebe neko poslao da branis fm15 ili?
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd

Порука од parnivaljak »

Jeste, brate. SI-u su jako bitni igrači poput tebe, pa me plaćaju da vas motivišem da igrate i dalje. :argh:

BTW, ti si 73-ći po redu koji je skrenuo priču sa teme na mene. Zašto?
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager

Порука од Igorz »

zato sto si smorio
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Ignor ti je gore desno, pa izvoli. Ni ne očekujem više koncentarcije od fejsbuk generacije.

Inače, zanimljivo je kako "smorim" tek onda kada se pokaže da sam u pravu.
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager

Порука од Igorz »

ti znas ko je fb generacija...sretno u daljim konverzacijama
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Šta, kao nisi? Vidi se da nemaš koncentracije da pratiš argumentovanu diskusiju, čim se tako lako "smoriš".
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager

Порука од Igorz »

pa nisam,ovo nije mesto za te price,pitaj slobu ili nekog udjem mozda vikendom pola sata na fb i to je to...
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS

Порука од Tokelara »

:lol:
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Šta ima da pitam Slobu?! Šta mene briga koliko puta ti ulaziš na fejs, nisam ti ni majka ni otac.

Radi se o tome što na svu ovu diskusiju dolaziš tu sa pričama tipa "parni, smorio si". Manir fejsbuk generacije.
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager

Порука од Igorz »

a i ocigledno nisi shvatio da sam se zajebavao kad sam pitao jel te neko salje...
brate,dosadan si
Последње учитавање од Igorz дана 15 Феб 2015, 19:05, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Shvatio sam. Samo što ti je propala fora, pošto si sedmi po redu koji se tako našalio u ovoj temi, pitao me da li sam Majls, itd.

A na kraju krajeva, ovo nije tema za sprdnju i zajebavanje.
Корисников грб
Igorz
Assistant Manager

Порука од Igorz »

nema tebi pomoci...
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Aj prestani da spemuješ temu.
daniloviccc
First Team Coach
Поруке: 234
Придружен: 22 Јул 2011, 14:56
Место: Nis
Been thanked: 3 times

Порука од daniloviccc »

TheBlues пише:Vidimo sta vi tvrdite, al poenta je da je ovo najgori fm
A da li je ovaj FM po vama ,,tezi,, ili ,,laksi,, od predhodnih?
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Što se taktika tiče, sa jedne strane je lakši, jer je intuitivniji, a sa druge strane je teži, jer manje toleriše glupe greške u odnosu na neke prethodne FM-ove (mada i dalje toleriše nelogične taktike zbog nesavršenosti endžina).

Dobrim igračima su generalno svi FM-ovi, pa i ovaj, prilično laki.
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Парни, неке ствари се исправе, али неке годинама постоје. Па сам кажеш да су 99% намерно годинама држали корнер баг. И зашто да пријављујем нешто што сам пријавио и на претходној верзији игре? Нпр. ти трансфери слободних играча ми прилично олакшавају/отежавају игру. Ситуација где Марио Гомез неће да дође у Серију А за 30000 недељно, а прихвата понуду клуба из Серије Б за 5000 није нормална. Исто ми се десило са још једно 20 фудбалера. И то годинама постоји. А кад људи кажу да је ФМ најгори икад, вероватно се не мисли да је гори од ЦМ 98, већ да не напредује како би требало. Не ваља, али се производи и игра јер нема озбиљнију конкуренцију.

Него, занима ме како се вама понаша deep lying forward-support у одбрани? Јебеш ми све, код мене као да задњег везног игра. :zelenko:

Такође сам приметио да игрица не вреднује довољно играче средине терена који су фокусирани на одбрану. Имам 2 ЦМ-Д и иако играју пристојно, буквално не постоји шанса да добију оцену преко 6.5. Редовно су ми најлошије оцењени у тиму. Њима је посао да отму лопту, дају првом до себе, да држе ту неку позицију, а игрица је подешена тако да им уопште не вреднује тај рад у одбрани, већ је само битно да ли су асистирали или дали гол.

И мени је овај ФМ лакши од претходних. На ФМ14 нисам могао да се саставим.
Корисников грб
WOXER
First Team Coach
Поруке: 240
Придружен: 25 Дец 2010, 23:06
Место: Kucura

Порука од WOXER »

daniloviccc пише:
D. пише:Батали, убедиће те да је твоја тактика крива. Никад није до игре. Игра је фантастична.
Ovo je neverovatno, sad mi ispadamo ludi a ne svi koji pljuju igru bez argumenata, ili navodeci neke potpune nebuloze.Svasta moze da se vidi ...Golman nista zivo ne moze da uhvati, eeej molim te, sta sve ne pisu ljudi, lepo kazem ukoliko vaj je FM15 sranje, ne znam zasto ne igrate starije serijale?
Ovde sam ja prozvan. Nisam napisao da golman ne moze nista da uhvati, vec da ne moze da uhvati maltene ni jedan centarsut koji ide u njega, vec ga odbija u korner. Dok je u beti u tim situacijama odbijao pravo njihovom igracu na nogu.
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times

Порука од TheBlues »

parnivaljak пише:
TheBlues пише:Vidimo sta vi tvrdite, al poenta je da je ovo najgori fm
Ajde, ne lupetaj molim te. Znači FM 15 je gori od FM 05 po tvojoj logici!? Glupost.
Mislim da je debilno da razmenjujem misljenja sa SI botovima
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times

Порука од Tik'al »

Svaki novi FM je sve laksi i laksi, cinjenica. Rade uglavnom sminku, a ne obnavljaju se duhovno.
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

mmladja пише:Парни, неке ствари се исправе, али неке годинама постоје. Па сам кажеш да су 99% намерно годинама држали корнер баг. И зашто да пријављујем нешто што сам пријавио и на претходној верзији игре? Нпр. ти трансфери слободних играча ми прилично олакшавају/отежавају игру. Ситуација где Марио Гомез неће да дође у Серију А за 30000 недељно, а прихвата понуду клуба из Серије Б за 5000 није нормална. Исто ми се десило са још једно 20 фудбалера. И то годинама постоји.
Vidi, slažem se za obe stvari koje si napisao (korner bag i transfere).

Korner bag je, koliko znam, namerno ostavljen u igri kao neki "easy mod" za kreatore čit taktika. I meni je to vrlo retardirano, ali ne lomim glavu mnogo oko toga, pošto se u svojim igrama bukvalno ne susrećem nikada sa tim bagom. Okej, stoji što kažeš da bi to trebalo već jednom da izbace iz igre, ali stoji i što ja kažem, a to je da korner bag može da se "zaobiđe".

Što se transfer logike tiče, takođe sam govorio o tome. Transfer logika je i onako bila loša, jer je jako teško (trenutno praktično nemoguće) isprogramirati algoritme za inteligentno formiranje tima. Ako igraš daleko u budućnost, verovatno si i sam primetio koliko su timovi loše sastavljeni nakon što se "rasture" timovi zadati databazom.

Pošto, kako vreme odmiče, AI ima sve lošije i lošije timove, a "Human" obično kupuje vunderkidove i napravi "drim tim" koji je trostruko bolji od sledećeg najboljeg tima, neko se u SI-u "pametno" dosetio da penalizuje transfere na štetu igrača. Zbog toga vidimo neke dodatne nelogičnosti kada su u pitanju transferi u kojima učestvuju naši klubovi.

Dakle, stoji što si rekao. Ali i ja sam pričao isto pre par nedelja; rekao sam da je loša transfer logika i, uopšte, "squad building" logika, jedna od nekoliko krupnih stvari koje moraju da se promene da bi se FM podigao na sledeći nivo. Samo plašim se da to nije lako izvodljivo, pošto za to nije dovoljan rad na logici sastavljanja tima, već svojevrstan proboj.

mmladja пише:А кад људи кажу да је ФМ најгори икад, вероватно се не мисли да је гори од ЦМ 98, већ да не напредује како би требало. Не ваља, али се производи и игра јер нема озбиљнију конкуренцију.
Razumem ja to, Mlađo. Ali stojim pri tome da je ovo tema namenjena za konstruktivnu i kvalitetnu diskusiju (bar je takvo moje viđenje).

To je kao da raspravljamo da li je bolji Mesi i Ronaldo, i onda se pojavi neki pametnjaković koji mrzi Ronalda i kaže "Ronaldno je kurton". Jasno je da bi on, i pored svog hejta ka Ronaldu, morao da prizna da je CR7 vrhunski igrač. Ali nije došao da kaže: "CR7 je vrhunski igrač, ali Mesi je mnogo bolji, po mom mišljenju", nego je došao da provocira i kvari diskusiju.

Zbog toga nema potrebe braniti pljuvače i one koji svojim neargumentovanih konstatacijama odvlače diskusiju u ćorsokak.

Posebno bih se osvrnuo na ovo:
mmladja пише:не напредује како би требало. Не ваља, али се производи и игра јер нема озбиљнију конкуренцију.
Mislim da ljudi često nemaju predstavu o čemu pričaju kada govore o tome da FM napreduje sporo. Ne mislim pritom na tebe, nego generalno.

Svako ko je nekada radio na nečemu što nije hod po utabanoj putanji zna o čemu pričam.

Da ne dužim sada i o tome, pošto je ostatak posta predug, ali možemo da raspravljamo o razvoju FM-a i zbog čega je sporiji nego što bi ljudi voleli da bude.

mmladja пише:Такође сам приметио да игрица не вреднује довољно играче средине терена који су фокусирани на одбрану. Имам 2 ЦМ-Д и иако играју пристојно, буквално не постоји шанса да добију оцену преко 6.5. Редовно су ми најлошије оцењени у тиму. Њима је посао да отму лопту, дају првом до себе, да држе ту неку позицију, а игрица је подешена тако да им уопште не вреднује тај рад у одбрани, већ је само битно да ли су асистирали или дали гол.
Taj bag je već godinama prisutan. :D

Šalu na stranu, ali stvarno jeste taj problem (baš sa CM-ovima) prisutan godinama. Rejting mehanizam očigledno ne uzima u obzir njihov doprinos igri. Verovatno je problem u tome što taj mehanizam radi na osnovu statistike, a statistika tvojih CM-D na papiru nije impresivna, iako daju ozbiljan doprinos samoj igri. Ne znam šta bi moglo da se uradi po tom pitanju, ali ako je neka uteha, ono što se dešava "na terenu" je bitno, a loše ocene ne utiču na previše toga.

TheBlues пише:Mislim da je debilno da razmenjujem misljenja sa SI botovima
Dečko, pre nego što lupiš, prvo nauči šta znači bot.

Da ti pomognem, u kontekstu koji ti koristiš, bot bi bio neko ko nekritički brani SI i promoviše ih po raznim sajtovima.

Pošto se ja prvenstveno služim argumentima, a ne mišljenjima, ne vidim kako me to svrstava u bota!? Štaviše, tvoji upisi više liče na anti-SI botove, nego što moji liče na SI-botove. Ne kažem da jesi, već da svoje zaključivanje primeniš i na sebe, a ne samo na mene.

Debilno je to što se upuštaš u diskusiju bez promišljenih stavova i argumenata koji ih potkrepljuju.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”