Posto sam odustao od pisanja ove price, a na zahtev vignjoslava, resio sam da napisem cisto neki recap svih sezona.
Kao sto se i vidi, trebalo nam je dve godine da se naviknemo na konferenciju, da bi u trecoj lagano osvojili, posle toga usledili su dirketni plasmani sve do Cempionsipa, u kom smo se zadrzali 4 sezone, ne zna se koja je bila teza.
Prelomio je transfer ovog momka, uzeli smo 22.5m u kesu za njega i odmah u sledecoj sezoni se plasirali u visi rang. Doduse, u mnogome je pomogao i sjajan napredak Andrije Djurica.
Nije ostalo mnogo igraca iz pocetnih godina, samo petorica. Doduse od njih petorice cetvorica i dalje igraju prvu postavu.
Definitivno najvaznija osoba u istoriji kluba. Covek koji nas je sam uvodio u visi rang toliko puta svoju karijeru je krunisao osvajanjem nagrade za igraca godine u PL u prethodnoj sezoni.
Interesantno mi je kako je poceo igrati samo zato sto nije imao ko drugi, jos davne 2016. godine. Zbog katastrofalnog stanja u ekipi tada jedini igrac koji je bio spic u intejku je morao da igra. Za sve sto je ucinio za ekipu nosi kapitensku traku vec 10 godina, a istih tih 10 godina Wannell mu je zamenik. Steta je sto nije bio veci potencijal, ko zna gde bi sada i on i klub bili da je mogao da pruzi vise u nekim trenutcima.
Ovaj je interesantan zbog toga sto ga ima u prethodnom apdejtu. Pisao sam o tome kako nesto ne verujem da ce biti ista od njega, a tako sam se prevario da je to neverovatno. Startni stoper od sezone 2018/2019 10 godina kasnije i dalje je na tom mestu. Bilo je boljig igraca od njega, ali su neki i napustili klub, a neki propali zbog njega. Cudna je stvar kad zgotivis nekog igraca.
Onog trenutka kada se pojavio celavi petnaestogodisnji Foot odma se znalo da ce biti mnogo ozbiljan igrac. Izbacio je iz postave dugodisnje resenje na toj poziciji, Eaton-a.
Kad se vec u narednoj sezoni pojavio gotovo isti igrac koji je vec sa 16 godina mogao da igra prvu postavu u PL znao sam da mi je sredina terena resena narednih 15 godina. Tu nemam razloga da se brinem. Neverovatno je koliko su napredovali, i vec u ovim godinama ostvarili svoj potencijal. Traze ih ozbiljni evropski klubovi, ali za razliku od Andrije njih tesko da cu pustiti, iako mi je prethodni intejk doneo bisere.
Evo i njega. Covek tezak 93m eura koji nam je doneo LE, ali i visok plasman u PL. Oseca se rupa nakon njegovog odlaska, ali je plakao da hoce u Siti, pa sam ga i pustio.
Sigurno je da Andriju ne bih pustio da nisam imao nesto sto ce me naterati da zaboravim da je ikad i postojao. Ovaj momak je bas to, ima World Class potencijal, a to tesko da mogu da iskuliram, mora igrati i to je to.
Nakon sto smo osvojili FA kup, usledilo nam je ucesce u LE.
Daleko najtezi protivnik u finalu, ali tu je bio Andrija da im presudi i donese nam i taj trofej. Nije mi mnogo znacilo, bicu iskren, sto smo ga uzeli, ali mi jeste znacilo to sto cemo se sledece sezone takmiciti u LS.
E sad, koliko god cudno zvucalo, to nije bio najbitniji momenat u prethodnoj sezoni, daleko najvazniji dogadjaj je bio skoro 2 meseca pre toga, kada nam je u intejku izasla generacija koja je prejebala Mancesterov Class of '92.
Dakle, 3 WC potencijala, 5 leading PL potencijala i 4 good PL potencijala. Ovo je razlog zbog kog igram FM. Ni zbog cega drugo. 13 sezona je bilo potrebno, ali mi nisu pale tesko. Ostaje da ova generacija sazri i gotovo sam siguran da ce pehar LS biti u nasim rukama. Problem mi vec godinama pravi to sto nije ni jedan jedini bek izasao iz intejka, zato sve ove godine igram sa trojicom pozadi, a sto je najgore od svega mnogo mi dobro ide.
Toliko, javljam se po osvojenoj LS.