KRAJ SEZONE 18/19 & POCETAK NOVE 19/20
-------------------------------------------------------
SUPER LIGA
Uz malu dozu pozitivnog cudjenja relativno lako sam odradio ovaj kraj sezone, Partizan je popravio igru, grabio je ka prvom mestu, bodovi su se podelili i bili smo na pet bodova razlike, usledio derbi i Daca Pantic je uspeo da postigne gol na obe strane, na derbiju podela bodova nakon cega sam ja redjao dobre rezultate, Partizan se klizao i titula je osigurana par kola pred kraj, nakon toga par poslednjih kola je jedno 6,7 omladinaca upisalo debije za Crvenu zvezdu.
KUP SRBIJE
Kao sto rekoh cekao me duel sa Vojvodinom - pobeda, a onda jos dva derbija u sezoni (ukupno ih je bilo pet), dve jako slabe utakmice sa obe strane ali na kraju prolaz Partizana na penale 5-4, kod mene je promasio Jovicic, Partizan je na kraju i osvojio kup. Nista od duple krune, nadamo se boljem u novoj sezoni!
AVANTURA U EVROPI 18/19
U prosloj objavi ste videli ludnicu iz grupne faze LS i ludilo protiv Liona, a ovo sto je usledilo nisam ni ja ocekivao...Utakmica protiv Celzija cudna da cudnija ne moze da bude, pogadjali samo stoperi na obe strane i to Celzijev oba puta sa bele tacke...
A na Ostrvu - jos ludje, rolerkoster, gledajuci statistiku sa obe utakmice bio je egal, ali je celzi bar 50% bio gori nego sto statistika kaze, toliko neubedljivo da je to strasno, uopste se nisam nadao prolazu a onda je Jevta posle kornera skocio u 93.min.
Nakon toga ponovo francuzi, ovog puta Marsej i moj debakl, pre utakmice sam imao dosta povreda, pa Gobeljin crveni sredinom utakmice i treci poraz u sezoni rezultatom 5:1, ubedljiv a nije morao da bude...Ispadoh u polufinalu LE u prvoj sezoni, svakako sam zadovoljan.
To bi bilo to sto se Evropske avanture tice, na kraju je Marsej osvojio LE a Juventus je pobedio Liverpul u finalu LS
POCETAK SEZONE 19/20
Pre svega naisao sam na problem da kad su sve utakmice zavrsene i igraci bi trebali da su na odmoru, oni su trenirali nekih mesec dana ni za sta
, pa su tad imali odmor nekih 10ak dana i vec smo ulazili u pripreme za novu sezonu.
PLANOVI I TRANSFERI
Pod obaveznim stvarima koje treba uraditi je naravno odbrana titule i jos jedna sezona u LS. Zaboravio sam da napomenem da mi je uprava krajem prosle sezone obezbedila oko 19M za transfere i 9M za plate, to je jos jedna nerealna stvar koju sam primetio, tek druga sezona i toliki novac, ali se nisam bunio. Prodato je par bitnih i nebitnih igraca, omladinci koji nisu za prvi tim su na pozajmicama a dosta igraca je dobilo raskid ugovora, ali dovedeni su kvalitetni igraci za novu sezonu, imacete skrinsot svakog igraca u imenu istog.
DOLASCI
U sustini svi su mladi igraci, ali pre svega dobri...Ristic moze da pokrije dosta pozicija, Nedelcu takodje, Kalas je doveden zbog iskustva i brzine, Nkoudou jako dobar za to levo krilo i rotaciju sa Marinom i Zlatanovicem, Mailat mnogo bolji od Jirke i bice glavni na desnom krilu, Kokir mlad i perspektivan (preko medija me molio da ga kupim) i na kraju Stojiljkovic nije bio moj prvi izbor za tog treceg spica, ali dobro je odigrao prosle godine, bice zamena Jovelji i Linkolnu.
ODLASCI
Igraci su prodati..neki zbog nezadovoljstva, neki zbog pridoslih igraca, neki jer jednostavno nisu ispunili ocekivanja a neki zbog dobrih finansija i mogucnosti kvalitetne zamene.
*Prodat je jos Jirka u Slovan Bratislavu za nekih 800k i Tedic je otisao na pozajmicu u Radnicki iz Nisa.
REZULTATI ZA SAD
Trenutno nema nista specijalno da se kaze, odigrane tri evropske utakmice i jedna u ligi, maksimalan ucinak. Novajlije su se pokazale odlicno, ciljamo ponovo LS i nadamo se duploj kruni, evo vam slike tima i rezultata.
Znam, jeste ovo dosta igraca, mozda prenatrpano na nekim pozicijama, ali imacemo puno utakmica, moguce su i povrede, rotacija ce biti neophodna.
I evo cisto da dodam sto se bete tice, pred kraj prosle sezone povrede su me dosta sasekle, sa druge strane malo izmenjena taktika Gegenpress mi se cini OP, u sustini pregazio sam Celzi, ne kazem da je bag, mozda je sreca, ali ima PSG nereseno, pobeda protiv Liona i gazenje Celzija...u prvoj sezoni...Naravno bilo je dva poraza sa ovom taktikom u ligi i u LS protiv Napolija, pa i protiv Marseja.