Lekarska služba Crvene zvezde nalazi se na odmoru, jer su svi prvotimci zdravi i spremni da istrče na teren stadiona "Olimpijski" protiv Ventspilsa u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Po poslednjim najavama i vestima koje stižu iz Letonije, gotovo je sigurno da će poslednji bedem ispred golmana Bobana Bajkovića činiti Duško Tošić i mladi Srđan Mijailović, koji je u prethodnim mečevima pokazao da može uspešno da odgovori na sve zahteve koje pred njega postavi trener Robert Prosinečki.
- Nemam tremu, naprotiv, nestrpljiv sam, i ne mogu da dočekam da meč počne. Kao tim imamo kvalitet, stabilnost i atmosferu da pokažemo sutra svima da smo prava ekipa, i da se u Beograd vratimo sa povoljnim rezultatom - izjavio je Mijailović za klupski sajt.
Novi Crnogorac u Zvezdi?
Crnogorce su oduvek posebno cenili na "Marakani". Od Dejana Savićevića do Marka Vešovića... U kampu Crvene zvezde u Plavu neki novi klinci bore se za naklonost trenera beogradskog kluba, a jedan se posebno nameće. Mladi, 16-godišnji fudbaler Mladosti Luka Ćulafić odlično se pokazao i posle nekoliko odigranih utakmica treneri crveno-belih konstatovali su da je u pitanju veliki talenat, kao i da će se najkasnije do 6. avgusta odlučiti da li mladi vezista nastavlja karijeru na "Marakani".
- Već 18 meseci sam na skeneru Zvezde, da bi na kampu u Plavu sve to bilo potvrđeno. Treneri Krmpotić, Šestić i Borovnica zadovoljni su onim što sam pokazao - ističe Luka Ćulafić, a prenosi crnogorska Arena. - Za desetak dana ću znati da li ću nastaviti da treniram u Zvezdi. Ako odem za Beograd, najverovatnije ću na početku biti ustupljen nekom manjem klubu, gde bi se moje igre pratile.
Ćulafić je od petlića igrao za Budućnost iz Podgorice, ali je usled žestoke konkurencije u veznom redu prešao u Mladost.
- Došao sam da bih više igrao i to se pokazalo kao pravi potez. Trener Vasko Dulović je najzaslužniji za moj napredak, kroz njegov rad sam uspeo da pokažem prave vrednosti, koje su me i dovele praktično na prag "Marakane" - zaključio je Ćulafić.