FK Crvena zvezda [2013/14]

Ko je najbolji igrač Zvezde?

Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Darko Lazović
3
12%
Dragan Mrđa
6
23%
Miloš Ninković
2
8%
Nejc Pečnik
10
38%
Nikola Mijailović
0
Нема гласова
Nenad Milijaš
0
Нема гласова
Neko drugi
2
8%
 
Укупно гласова: 26

Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Stefan »

Sjajan tekst,za mnoge koji misle da je funkcionisanje kluba slicno kao u fm..
Vrelo leto na Marakani – rezime prelaznog roka
Još jedan prelazni rok je završen 31. avgusta u OO:OO, prepun iznenađenja na evropskom nivou, posebno u Premijer ligi,ali ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Srbiji. Naravno jedino što nas interesuje je jesu aktivnosti Crvene zvezde i to kakav će tim predstavljati naš klub u nradnom periodu.

Već na samom početku počelo je dosta burno, bar popisanju domaće štampe. Crvena zvezda je na skeneru imala mnogo igrača, a za veliki deo skauting priče bio je zadužen veliki zvezdaš i prijatelj kluba Dejan Rambo Petković. Stiče se utisak da je sportski deo našeg kluba ovoga puta radio detaljnije i da je ranije započeo radove na pronalaženju adekvatnih pojačanja. Neka su bila nerealna, pa se odmah od njih odustalo,a neka su tek kasnije dobila na ceni pa se je onda bilo postavljeno pitanje “Šta mi uopšte tražimo tu kada nemamo te pare”. E pa to je sve deo transfer priče. Opipavanje terena, cenaknje na nekom višem nivou i mnoge druge igre, sastavni su deo prelaznog roka.

Tako smo još pre početka prelaznog roka mogli da vidimo imena bukvalno na desetine igrača koji su navodno na meti naše Zvezde. Naravno neka od njih su izmišljena kako bi se popunile stranice sportskih novina, a neka su bila samo delić onoga što se traži. Brojka igrača koji su navodno bili “blizu” prelaska u naše redove, do kraja prelaznog roka bila je između 50-60, što dovoljno govori koliko u našem sportskom novinarstvu ima maštovitih ljudi.

Odmah treba razrešiti i jednu veliku zabludu koja vlada među pojedinim navijačima Zvezde, a tiče se generalnog sponzora Gasproma. Crvena zvezda jeste dobila velikog sponzora, svetskog giganta, i kompaniju koja može da nas ponovo digne na noge, ALI navijač našeg kluba ne sme da umišlja da je time sve rešeno. Dakle Gasprom je kompanija koja ozbiljno radi i potpisivanjem ugovora na 5 godina oni su se obavezali da neće otići tek tako kada oni požele, već će biti tu do kraja ugovora i da imaju planove za budućnost. Određena suma uplaćuje se svake sezone i raspodeljena je tako da pomaže funkcionisanje kluba u raznim segmentima, pa tako i omladinske škole. Mnogi ljudi se bave računicama koje nikako nisu realne. “Oni nama daju 2,3 miliona, mi to potrošimo na transfere napravimo dobru ekipu i…” Tako stvari ne funkcionišu u fudbalskom klubu, a ni u bilo kom biznisu.

Crvena zvezda na godišnjem nivou ima troškove od oko minimum 7, 8 miliona evra. Da li mislite da će nam 2 ili 3 miliona od Gasproma stvarno pomoći da se finansijski stabilizijemo i počnemo da kupujemo igrače? Naravno da neće. Da se razumemo niko ne kaže da je to malo para, naprotiv. Samo je važno da stvorimo pravu sliku o onome što se dešava. Gasprom jeste sponzor koji daje najviše na balkanu(najverovatnije), ali klubovi ne žive od novca generalnog sponzora, već je to samo još jedan plus za finansije kluba. Naravno za lažnu sliku koja je stvorena može se okriviti i štampa koja je u jednom periodu pominjala enormne cifre od 10 i 12 miliona evra godišnje od Gasproma, ako se desi to i to… Takve priče zavrtele su mnogim navijačima maštu kako mi eto dobijamo pare, a to neko stavlja u dzep. To je glupost i to se lako može dokazati. I da li stvarno neko misli da bi gigant kao Gasprom dozvolio da im tamo neki Adžić ili neko drugi uzima novac?

E kada smo to razrešili možemo opet o transferima. A prvi se desio nekako iznenada, igrača za kojeg niko nije ni pretpostavio,a to je Miloš Dimitrijević(27). U svega dan-dva cela priča je bila gotova, a Čava je bio predstavljen u medija centru 10. juna. Ugovor je potpisan na tri godine, mada je ceo transfer konačno završen tek nešto kasnije kada su se rešile nesuglasice oko plaćanja Radu. Sam Robert Prosinečki izjavio je je da je Dimitrijević bio njegova želja kao i još dva igrača na kojima se tada radilo. A i sledeći igrač bio je iz tog trojca. VinisiusPašeko(26) predstavljen je javnosti 22. juna kao drugo i najveće pojačanje za ovu sezonu, prvenstveno zbog činjenice da je to igrač koji igra na poziciji koja je najviše zapostavljana u prošlosti, levo krilo(koje igra levom nogom). Nažalost kao što svi znamo Vinisius je imao tu nesreću da se povredi već na prvoj prijateljskoj utakmici i to teže, pa se njegovo povratak i zvanično debitovanje, očekuje tek na polusezoni. Mi naravno želimo Pašeku to brži oporavak i povratak na teren. Pašeko je potpisao ugovor na tri godine.



Treće pojačanje iznenadilo je mnoge, ali ne zbog toga što se radilo o nekoj bombi već što je retko ko znao o kome se radi. U klub je stigao mladi golman Miloš Vesić(21) iz ekipe Novi Sad, a prema informacijama upućenih radi se o veoma dobrom mladom golmanu koji može biti budućnost kluba. Četvrto pojačanje došlo je kada su pripreme na Zlatiboru već počele, a to je Bruno Mezenga(23), nekada najperspektivniji napadač u Brazilskom šampionatu. Bruno je došao u klub kao igrač koji je još pod ugovorom sa klubom i svojim sponzorom do 1. jula, te je tek tada mogao da potpiše i zvanično ugovor sa našim klubom i obuče sportsku opremu koju nose i saigrači. Bruno je igrač koji se služi levom nogovm i doveden je kako bi pojačao konkurenciju u napadu Andriji Kaluđeroviću.

Peto pojačanje, iako su se pojavljivala mnoga druga imena, bio je golman Aleksandar Kirovski(21). Doveden kako bi kompletirao trojku golmana sa Bobanom Bajkovićem i Milošem Vesićem, a to je bilo iznenađenje za mnoge navijače. Kirovski je u karijeri pre doalska u Zvezdu branio za Zemun, a bio je stalni član svi mlađih selekcija reprezentacije. Posle nejga, šesti igrač koji je stigao na Marakanu ovog leta je povratnik iz francuskog fudbala, Nenad Kovačević(30). Igrač koji je otišao iz Zvezde kao kapiten jedne uspešne generacije, vratio se u naš klub sa željom da ga ponovo vrati na mesto koje mu pripada, a to je najviše postolje u prvenstvu. Nenad je pokazao da nije baš u najboljoj formi na početku sezone, ali Robert ima poverenje u njega i njegove mogućnosti, pa se mogu očekivati bolje partije uskoro. Poslednje pojačanje za ovu sezonu bilo je u samom finišu prelaznog roka, a bilo je uslovljeno odalskom Duška Tošića. Pojačanje u minut do 12 bio je Nikola Petković(25), levi bek koji je već jednom bio u Crvenoj zvezdi dosta kratko, a klub je napustio zbog drugih stvari(bio je poyajmljen igrač bez prava otkupa), a ne zbog loših igara. Naprotiv oni koji su pratili klub te polusezone mogli su videti da je Nikola bio jedan od najboljih igrača i da je pružao veoma dobre igre. Nadamo se da će takve partije ponoviti u svom drugom mandatu na Marakani.

Što se tiče odlazaka svi su bili manje-više očekivani. Klub su napustili: Saša Stamenković (otišao u Nefči), Ognjen Koroman (Krila Sovjetov), Pavle Ninkov (Tuluz), Vladimir Binić (Radnički 1923), Aval Isah (Rozenburg), Dejan Milovanović (vraćen sa pozajmice), Aleksandar Jevtić (Jiangsu Sainty), Slavko Perović (Rad) i Duško Tošić (Betis). Očigledno je bilo da klub želi da malo “oslobodi” platni spisak i pokuša da proda igrače na kojima može da se nešto zaradi, ali da time ne ošteti kostur ekipe za narednu sezonu. Na neki način na trensfer listi bili su još Mendeš Kadu, Oliveira Savio, Milan Vilotić, Li Adi i Nikola Ignjatijević, ali do njihovih transfera nije došlo jer niej bilo konkretne ponude na stolu. Najveći hendikepi svakako jesu odlasci kapitena Ninkova i Tošića, ali nisu nenadoknadivi. Treba dodati i da je je pozajmica Uroša Ćosića produžena, pa će on u klubu ostati do sledećeg leta.

Mnogi navijači su se najviše nadali dolasku nekog štopera ili desnog beka, ali je klub zauzeo stav koji je po mom mišljenju sasvim dobar. Kupovina novog štopera u ovom trenutku bi samo opteretila budžet kluba, jer ako bi se dovodio neko bio bi doveden igrač koji će biti značajan po ekipu. Pričalo se da bi to mogao da bude Ivica Dragutinović, ali on nije želeo da se vrati u srpski fudbal(iz istog razloga ni Ivan Ergić nije došao u naš klub). U slučaju i da je došao neko na toj poziciji prodaja jednog bi bila obavezna, jer trenutno u prvom timu ima četiri štopera. Pošto nije dobijena nijedna konkretna ponuda za “nestašne momke” Li Adija i Milana Vilotića, kupovina unapred nije dolazila u obzir, jer bi budžet bio bio potpuno poremećen.Ono što svi moraju da znaju je i da klub trenutno nije u mogućnosti da isprati sve zahteve Roberta što se tiče kupovine igrača i sam Robi je toga svestan, tako da nije previše insistirao na nekim imenima, a kako je skoro izjavio zadovoljan je učinjenim ovog leta. Takođe je klub u dogovoru sa Robijem odlučio da ne dovodi po svaku cenu desnog beka, jer se na toj poziciji nalazi i Filip Stojković, te je bolje da klub promoviše nove malde igrače, nego da kupuje po svaku cenu. Prethodno je postojala ideja da se dovede na to mesto Aleksandar Todorovski, ali je obeštećenje bilo preveliko.

Ovaj prelazni rok se kao i onaj zimski dosta razlikovao u odnosu na one prethodne. U klub se više ne dovodi po 10-15 igrača raznoraznog kvaliteta, već se dovode samo igrači koji mogu da predstavljaju kvalitet više u odnosu na postojeće igrače ili dostojne zamene za one koji su otišli. Tako više ne možemo da vidimo dovođenje Blažića,Obrića i ostalih vedeta srpskoligaškog fudbala .Možda i najveći pomak u odnosu na prethodne sezone jeste uspostavljanje sistema ubacivanja mladih igrača u prvi tim, pa smo tako bili svedoci da su ove sezone na iznenanadjenje svih prvom timu priključeni Filip Stojković(18), Goran Čaušić(19) i Filip Janković(16) iz omladinske škole. Kada se tome pridoda sada već standardni prvotimac Srđan Mijailović(17), onda je jasno da se veoma dobro radi na ovom planu, jer je veoma dobar potez( dobar zbog razvoja omladinske škole, samopouzdanja te dece, ali i finasijske dobiti) ubaciti četiri “klinca” za godinu dana u prvi tim. Za to je najviše zaslužan Robert Prosinečki, ali i svi drugi koji su radili na tome da ti momci postanu dovoljno dobri igrači, dostojni igranja u Zvezdinom dresu. U svakom slučaju prelazni rok koji je prošao dosta dobro po naš tim, jer je ekipa ojačana u odnosu na prošlu sezonu, a igrači koji su otišli dobili su prave zamene. Neki od njih možda još nisu oni pravi, ali će se u narednih mesec, dva sve iskristalisati, pa bi bilo dobro da se ne donose zaključci previše rano. Lako je kritikovati nekoga. Pravi navijač ima strpljenja!


(mojacrvenazvezda.net)
salel
SFM Hall Of Fame
Поруке: 10649
Придружен: 15 Нов 2010, 16:00
Место: Subotica
Status: Није на вези

Порука од salel »

ovo se sve jasno videlo cim je robi dosao ko ovo nije primetio taj je corav text :aplause:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Odgovori Nikole Mikića

Слика

U jeku prvenstvene pauze, defanzivac Crvene zvezde i zamenik kapitena, Nikola Mikić, sa zadovoljstvom je odgovorio na pitanja koja ste bili u prilici da mu postavite. Po izboru našeg beka, najbolje pitanje postavio je Dale iz Kraljeva, a kao nagradu dobiće Zvezdin kačket. U nastavku možete pročitati pitanja i odgovore:

x Miki, pre svega hteo bih da te pitam šta očekuješ od ove sezone? Da li možemo konačno osvojiti titulu i da li smatraš da bi mogao da još malo poradiš u ofanzivnom segmentu igre i na centaršutu jer si u defanzivi neprikosnoven? Pozdrav od Ivana iz Mladenovca.

- Očekujem jednu dobru sezonu, što znači osvajanje titule i kupa. Mislim da u svakom segmentu uvek možeš da napreduješ, samim tim mogu napredovati i u defanzivi i u ofanzivi, kao i centaršutu.

x Pozdrav Nikola. Želeo bih da te pitam u kom inostranom klubu bi želeo da igraš u nastavku karijere i kakvi su tvoji planovi vezani za nastavak karijere? Sve najbolje – Bojan

- Svi moji planovi su sada vezani za Crvenu zvezdu. Maksimalno sam koncetrisan na osvajanje titule ove godine, i uopšte ne razmišljam o nekom drugom klubu.

x Zašto igrate sporije, da li trener traži to od vas? - Gligo Zvezdaš

- Mislim da ne igramo sporo. Svi pričaju da igramo sporije nakon utakmice sa Renom, ali mislim da su oni toliko fizički dominantniji od nas i sa njima ne možemo da se poredimo trenutno, oni su tako selektirani da svi imaju brzinu.

x Zašto Zvezda posle onako dobre igre protiv Ventspilsa, kada je dokazala da ima znanja i umeća da odigra na vrhunskom nivou, u narednim utakmicama nije uspela da ponovi takvu partiju? - Marko Micković, Beograd

- Protiv Javora smo se čuvali za utakmicu sa Renom. Bio nam je bitan samo rezultat, a igra je bila u drugom planu. Dok protiv Rena…videli ste šta je bilo.

x Znamo svi da je osećaj, izaći prvi put na travu Marakane, i doživeti taj ambijent sa tribina, nezaboravan, fascinantan i neuporediv sa bilo kojim drugim stadionom na svetu, ali mene zanima kakav je tek osećaj poneti kapitensku traku takve institucije i brenda kakav je Crvena Zvezda? Da li je Nikoli neko rekao da neodoljivo podseća na legendu Milana – Paola Maldinija– nepotpisan čitalac

- Kad poneseš kapitensku traku, to je velika odgovornost i velika čast. To moraš opravdavati u svakom trenutku na terenu. Takođe, stalno moraš raditi i dokazivati da zaslužuješ tu traku. To je za mene svetinja.

Ne, niko mi dosad nije rekao da ličim na Maldinija.

x Poštovani kapitenu, prvo bih se pohvalno izrazio o Vašim igrama tokom ove sezone, a moje pitanje za Vas bi bilo vezano za način na koji ste se izborili sa tim da jedno vreme niste bili u prvom planu. Ja sam bivši fudbaler i znam da to nije lako, pa me zanima kako ste se Vi sa tim izborili. Srdačan pozdrav, Branislav.

- Nije lako kada si u drugom planu, ali tada moraš biti najjači. Moraš biti svestan da ako padneš, nećeš moći da se podigneš opet. Treba još više raditi na treninzima, i na utakmicama kada dobiješ šansu, dokazati da ti nije mesto u drugom planu.

x Koju vrstu muzike slušaš i koji ti je omiljeni film? – Saša

- Slušam sve, a najviše staru narodnu muziku. Omiljeni film mi je “Zelena milja”.

x Da li ti je bilo teško da igraš posle odlaska Ninkova jer svi znamo koliko je on značio za igru Zvezde? Da li vi igrači osećate pritisak zbog toga što se od vas očekuje da svaku utakmicu pobedite. Sve najbolje u daljoj karijeri, pozdrav iz Kraljeva – Dale

- Bilo je mnogo teško. Svi očekuju od mene da igram kao što je on igrao. Mi nismo isti tip igrača, Nine je mnogo ofanizivno jak, može više puta da se ponavlja i to je sjajno radio. Ja sam više defanzivan igrač koji se ubaci 5-6 puta na utakmici i to je to. Mnogo je teško nositi se sa tim, jer znate šta očekuje publika od vas. Radim maksimalno, i trudim se da popravim to. Sigurno treba i dosta vremena da se uđe u taj ritam i da se stekne neophodno samopouzdanje.
Što se pritiska tiče, on uvek postoji kada igraš u Zvezdi. Ko ne ume da se nosi sa njim, nije igrač za Crvenu zvezdu.

x Mikiću najviše si me oduševio kada si izabrao Ljutice Bogdana umesto Humske iako smo tada bili duplo slabiji. To pokazuje koliki si Delija… Koja ti je omiljena pesma Delija? Ko ti je fudbalski idol? Pozdrav iz Kuršumlije – Branko

- Omiljena pesma mi je “Sve što želim u ovom trenutku”, a fudbalski idol Džon Teri.

x Koja pozicija ti više leži, levi bek ili desni bek? – Aca

- Pozicija desnog beka mi najviše odgovara. Mislio sam da neću moći da igram levog beka, ali šef mi kaže da sam se odlično snašao na toj poziciji.

x Da li si naučio nešto od Darka Lazovića do sada? – Đorđe

- Darko Lazović je odličan igrač, ali ne igramo na istim pozicijama, nemamo iste fudbalske karakteristike, tako da nisam imao šta da naučim.

x Nikola, sve čestitke na dosadašnjoj karijeri i fenomenalnim partijama u Zvezdinom dresu. Želeo bih da te pitam šta misliš o Borhi i njegovim slabijim partijama u gostima? Puno sreće u nastavku karijere, pozdrav – Petar

- Mislim da je Borha dobar igrač koji mnogo radi za ekipu. Možda se to u gostima ne vidi, ali on je u stanju da zadrži svaku loptu, što je mnogo bitno za ekipu, da bismo preneli igru na protivnički polovinu. To mnogi ne vide, dok na Marakani ima više prostora, veći je teren, i on tu dolazi do izražaja. Ali mislim da nam mnogo znači Borha i na strani.

x Miko, pre svega želim ti sve najbolje u karijeri, da još dugo budeš u Zvezdi i da podigneš titulu tamo u maju. Pitanje glasi kako si se osećao kad si saznao da si baš ti 300. Zvezdin strelac u prvenstvenim utakmicama? Pozdrav iz Zemuna - Coa

- To mi je saopštio Marko Nikolovski, našalio se „ne mogu da verujem, daš jedan gol u Zvezdi i uđeš u istoriju“. Sigurno da mi mnogo znači, to je jedan lep podatak, nadam se da ćemo napraviti još neki uspeh vredan pamćenja. Mislim da nam je protiv Ventspilsa malo falilo da oborimo rekord.

x Koliko si u ovom trenutku fizički spreman? – Mladen

- Dovoljno sam spreman, ali bilo je dosta teških utakmica u kojima smo se dosta istrošili. Ova pauza nam je dobro došla da se odmorimo, i siguran sam da ćemo u nastavku prvenstva veoma dobro trčati. Najteži deo sezone je početak sezone. Ekipa se priprema tako da što duže zadrži nivo trčanja. Mi smo i prošle godine, kada je došao Srđan Zirojević, teže ulazili u utakmice, protiv Borca iz Banja Luke, Smedereva, Inđije… A nakon toga smo ušli u ritam i nadtrčavali smo sve.

x Nikola, da li se sećaš vremena provedenog u Kraljevu (preko leta), dok si bio igrač Napretka, kada si dolazio i igrao na terenima mali fudbal? Da li si dolazio i ovog leta (nisam te viđao)… Pozdrav – Luka

- Igrao sam turnire nekada. Ali sada sam u Crvenoj zvezdi, i sebi to ne smem dozvoliti, mali fudbal nam je zabranjen.

x Pre svega pozdrav. Hteo bih da te pitam da li obraćaš pažnju na Zvezdine koreografije i koja ti se najviše svidela? – Stefan

- Definitivno najviše ona protiv Rena.

x Sa kojim igračem se najbolje razumeš na terenu? Da li misliš da si u top formi, ili da se tvoja forma i igra može popraviti? Pozdrav iz Republike Srpske - Darko, Bijeljina.

- Najviše se razumem sa Bajkom. Ne mislim da sam u top formi, i nadam se da se moja igra može popraviti, i na tome radim.

x Pozdrav Miki… Zanima me da li ti i tvoji saigrači mislite da smo ove sezone najbliži tituli, jer naš najveći rival trenutno igra najlošiji fudbal u poslednjih par godina… – Filip

- Moramo igrati svaku utakmicu na visokom nivou, i spremati se utakmicu po utakmicu. Najbitniji smo mi, kako igramo. Ako igramo kako znamo i možemo, sigurno ćemo osvojiti titulu.

x U jednom intervjuu koji je Bajko dao pročitao sam da nikada ne bi dao kola tebi tj. da ne bi voleo da ga voziš! E sada, da li si položio i ako jesi misliš li da stvarno loše voziš? - Nikola Babović iz Gornjeg Milanovca

- Bajko je sigurno malo u šali to rekao, ali stvarno me nikada nije video autu, i ne veruje mi da imam vozačku. Zaista neće da se vozi sa mnom. Mislim da može da se kaže da dobro vozim, nemam nikakvih problema sa vožnjom.

x Kako vas Prosinečki motiviše? – Dragoslav

- Mislim da ti ne treba veća motivacija kada imaš takvog trenera u svlačionici, a neke stvari će ipak ostati između nas.

x Kako si se osećao posle poraza od Spartaka kada ste morali da stojite ispred severne tribine i slušate kritike navijača 15-20 min? Da li neko sme da da predlog Robiju na poluvremenu ako nešto u igri ne valja ili svi ćutite za to vreme? – Miljan

- Kada zaslužiš to, sigurno da nije teško stajati. Ne mogu da kažem da se nismo borili, niko ne želi pobedu više od nas, ali lakše je bilo stajati kada znaš da si loše odigrao, i da smo zaslužili. Kada dođe onoliki broj Delija u Suboticu, bilo je teško stajati i slušati, ali ipak lakše kada znamo da smo zaslužili.

Zna se šta radi šef a šta rade igrači. Naše je da pokušamo da sprovedemo ono što šef traži od nas.

x Posle 4:0 nisam bio razočaran, ali me interesuje samo, da li misliš da je nova formacija uticala na takav ishod, ili loše započet meč – Stefan iz Berana

- Ne mislim da je formacija uticala. Mislim da je ekipa Rena stvarno pokazala koliko vredi, pokazali su pravo lice i zašto vrede 80 miliona. Mnogo su dobri, to će se videti i u Ligi Uefa. Nikada u životu nisam igrao protiv jače ekipe.

x Interesu je me, zašto je Zvezdina odbrana u prethodne tri utakmice mnogo daleko od protivničkih špiceva, naravno kad oni napadaju? Oni mogu lagano da prime loptu, da pogledaju, da se okrenu itd. – Dragoslav

- Nisam siguran da li nam je neki napadač dao gol, osim Montanje. Naši štoperi dobro odrađuju posao, u prvenstvu smo samo iz prekida primili golove.

x Kada si prvi put stao na teren pred 10 000 navijača kako si se osećao? Kakav je Prosinečki kao trener da li je mnogo strog? Veliki pozdrav od Igora!

- Debitovao sam na Banjici, a na Marakani protiv Vojvodine kada je bilo 3:0 za nas. Bilo je i više od 10.000 navijača. Kada izađeš na teren, ne razmišljaš o tome. Ostvarilo mi se nešto o čemu sam maštao celog života, da zaigram na Marakani, ali nijednog trenutka nisam stigao da ramišljam o tome. Bio sam koncetrisan na utakmicu, da bih odigrao što bolje.
Ne može se reći da je Robi strog. On ima korektan odnos sa svim igračima, i napravljen je pre svega drugarski odnos. Naravno, svi osećamo veliko poštovanje prema njemu, što je najbitnije.

x Da li misliš da smo se obrukali protiv Rena? Unapred hvala! Pozdrav iz Barajeva od Đoleta!

- Rezultаtski je to brukа, nаrаvno.Sа druge strаne, mislim dа smo tehnički mogli dа pаrirаmo, dok u svim ostаlim segmentimа nismo. Nаvijаči koji su bili tаmo videli su kаko stoje stvаri, nismo od njih dobili nijedаn zvižduk, nаprotiv, dobili smo pesmu i bodrenje koje nаs terа dа tаmo gde je nаšа reаlnost, u Jelen Superligi, “izginemo” zа titulu.


x Šta se to desi ekipi da psihički potpuno padne posle primljenog gola ili postignutog, a poništenog gola? Sve najbolje i puno sreće na putu ka tituli! - Stefana iz Beograda

- U našoj ligi kada primiš gol od neke ekipe koja je mnogo slabija od tebe, i koja se 90 minuta brani, deluje nekako nemoguće. Sigurno dođe do pada, ali moraš se što pre podići i vratiti se u utakmicu. Kao što sam rekao, moraš biti psihički jak ako igraš u Zvezdi.

x Zašto broj 14? – Dragan

- Kada sam došao u Zvezdu, samo je 14 bio slobodan broj. Bilo je i brojeva preko 20, ali nisam želeo da uzimam velike brojeve. Najviše volim broj 13, ali tada je bio zauzet.

x Šta vam je rekao Prosinečki (celom timu) u svlačionici posle prve utakmice sa Renom, a šta posle druge utakmice? – Dragan

- Rekao nam je posle prve utakmice da smo morali dati još jedan gol u prvih 30 minuta. Ja se sa tim slažem, jer mislim da je to naše najbolje poluvreme otkad je Robi trener. Rekao nam je da ništa nije gotovo i da verujemo u sebe, i da ne smemo pasti, jer ipak nismo zaslužili da izgubimo tu utakmicu. Nakon revanša, rekao nam je da su zasluženo pobedili, i da moramo da se okrenemo prvenstvu, jer to nam je primarni cilj.

x Da li misliš da ćeš zaigrati za reprezentaciju? – Aleksandar

- Nisam mnogo razmišljao o tome, ali sigurno da je neki cilj u životu igranje u Crvenoj zvezdi i u reprezentaciji. Jedan sam ostvario. Moraš prvo igrati dobro za svoj klub da bi dobio poziv za reprezentaciju.

x Zbog čega su fudbaleri tako popularni kod devojaka? – Radiša

- To je pravo pitanje za devojke.

x Šta misliš o Čavi Dimitrijeviću? – Nikola

- Mene je Čava oduševio još kada smo igrali sa Radom na Banjici. Šef nam je tada bio Aca Kristić, dobili smo 1:0 a Čava je igrao za Rad. Tada je pokazao da je dobar igrač sa dobrom tehnikom i odličnim pregledom igre, što je veoma bitno za igrača na toj poziciji. Pokazao je da može dosta da trči, tako da sam ga tada zavoleo kao igrača, i mislio sam da bi se dobro uklopio u Zvezdi. Došao je, mislim da je dobar igrač, i da se dobro uklopio i da će tek pokazati šta može i koliko može. Još uvek je u periodu adaptacije, i siguran sam da će biti jedan od ključnih igrača u ekipi.

x Pozdrav Delijo, pitao bih te da li ti kao zamenik kapitena možeš da obećaš (naravno uz konsultaciju sa ostatkom ekipe) da će se ceo tim ošišati na ćelavo ukoliko osvojite titulu ove sezone? – Lazar

- Ne mogu da obećam da ćemo se ošišati. Najpre zbog sebe, ne bih mogao da se ošišam na ćelavo, ali siguran sam da ćemo titulu osvojiti, i to mogu da obećam – titulu. Šišanje ne mogu.

x Da li se sećaš ko ti je kupio prve kopačke? – Miloš

- Otac mi je kupio prve kopačke.

x Koliko se radi na inspirisanju tima tokom treninga i van terena? Interesuje me pošto imate jednu Zvezdinu legendu kao što je Robi. Znači, da li vas trener redovno inspiriše ili vi to sami radite između sebe? Srdačan pozdrav, Bojan Bošković iz Londona.

- Kada igrate u Zvezdi, vama nikakva motivacija nije potrebna. Igrate u najvećem klubu u Srbiji, imate najbolje navijače koji vas non-stop bodre i zadužuju da igrate za njih. Mislim da su Delije najveća motivacija i inspiracija – bez njih to ne bi bilo to. Sigurno da utakmice protiv Rena ovde i protiv Ventspilsa ne bismo tako odigrali da nije bilo njih. Najveća motivacija su nam Delije, ali i Robi koji motiviše samom svojom pojavom, kao i radom na treninzima – mislim da bi i dalje mogao da igra fudbal.

x Zašto se nijedan igrač našeg kluba u toku utakmice ne oproba udarcem sa distance? Da li je to dogovor iz svlačionice? Pozdrav od Vlade.

- Generalno slabo šutiramo, ali naša igra se bazira na napadima po bokovima. Slažem se da treba više šutirati, ali nekako se tako namešta. Mislim da ćemo to ispraviti.

x Da li u slobodno vreme pratiš neki drugi sport osim fudbala? Koja jačina šuta ti je izmerena na merenju prošle godine, ako ste merili? – Đura

- Pratim mnogo sportova. Gledam tenis, pratim i košarku i nastupe naše reprezentacije na prvenstvu, odbojku, čak pratim i američki fudbal. Nisam merio jačinu šuta, svi smo znali da će Deksa pobediti, tako da skoro niko i nije hteo da meri jačinu šuta.
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од DS_RS »

Последње учитавање од DS_RS дана 03 Сеп 2011, 21:59, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Фудбалерке Звезде победиле су екипу Пожаревца са 8:0 ! :winner:
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Није на вези

Порука од mmladja »

Videh ovo na RSB forumu i morao sam ovde da podelim
Слика
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd
Status: Није на вези

Порука од Joca »

al ga zakuca Mezenga prvi gol :ole:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Ćosić u Arsenalu?
Слика
Kako prenose beogradski mediji, mladi defanzivac Crvene zvezde Uroš Ćosić, od januara 2012. godine nosiće dres londonskog Arsenala.

Naime, rukovodstvo „Tobdžija“ zainteresovano je da otkupi od moskovskog CSKA Ćosićev ugovor, a da je stvar po prilično ozbiljna govori i podatak da se Ćosićev menadžer već nalazi u Moskvi gde pregovara sa rukovodstvom „Armejaca“. Ostaje samo da se vidi da li će prvi čovek moskovskog kluba Jevgenij Giner popustiti pred bogatom ponudom Engleza, pošto je Ćosić smatran za budućnost moskovskog kluba.

U svakom slučaju, Crvena zvezda će u zimskom prelaznom roku i definitivno ostati bez mladog štopera, iako je postojala mogućnost da Ćosić crveno-beli dres nosi do juna 2012. godine.
Корисников грб
Convict
First Team Coach
Поруке: 429
Придружен: 29 Нов 2010, 09:21
Место: Montenegro,Serbia
Status: Није на вези

Порука од Convict »

`Oće, ko i Vilotić što je otišo u Arsenal...
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Ustaj BRE Beograde!!!
Слика
Subota je. Ustali ste i prelistale današnje novine. Iz pekare ispod vas se širi miris peciva. Otežete se, dok sa TV-a dopiru zvuci “Žikine šarenice“ i ostalih emisija, tako uobičajenih za jedno subotnje jutro u našoj zemlji i glavnom gradu. Pre nego što pomislite da ću vam preporučiti neku dobru emisiju danas, ili još bolje utakmicu, razmislite ponovo.


Beograd navija za Zvezdu!

Ljudi iz Crne Gore, Republike Srpske , sa juga naše zemlje su sada na nekom od propalih drumova naše lepe zemlje. Sa kratkim pauzama u šumarcima pored puta, svi imaju jedan cilj. Da stignu u Beograd. Stotine i stotine kilometara se prelazi, ljudi i ruiniranoj ekonimiji sastavljaju kraj sa krajem i sa društvom štede novac, samo za taj dan. Evo, i ja sam proverio ulje u motoru, amortizer malo škripi, al može još. Zadnji lonac od aspuha mi malo udara od karoseriju, al šta da se radi. Mala privreda. Šoferka lagano puca, pošto je komšija izbacio lonac sa sutlijom direktno na nju. Posle ovoga bi svako pomislio da vozim auto na “kanal“, ali grupa mala iz Šapca kreće malo posle podneva. I to, za Beograd. Plata je legla, al je odavno nema, samo ostalo zašiveno u postavu ovo za danas. Za Beograd, za Zvezdu. I ovo što ja sada pišem je kap u moru onoga što svako od nas prolazi, bar svakog drugog vikenda, ako ne i češće. Ali niko od nas ne traži hvala, niti nešto za uzvrat. Možda je hiljade nas ludo, i nema nam spasa, ali neka istorija sudi o nama i našim delima.

Zato, svi vi koji tablice registrujete na u nekim od beogradskih opština, sedite na autobus gradskog prevoza. U 16h igra naša Zvezda. Nemojte da vas mrzi, da vam bude teško. Hiljade nas bi dalo da je na vašem mestu, da mogu da vide stadion svaki dan na putu ka poslu, školi. Dan je prelep. Malo na kokice na Kališ, pa pogled na Beograđanke koje prolaze na Terazijama, pa na trolu do kružnog toka kod “one“ televizije, i onda se samo spustite. Da vas je ne učim, ali svi ste shvatili poruku.

Ajde bre, probudi se Beograde.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18920
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 246 times
Been thanked: 255 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

kako dva dobra gola KAdu i Mezenga :ole:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Mezenga mora da igra prvu onog Kaludjera ne mogu ocima da gledam,smuci mi se kad on pipne loptu :nasty:
Корисников грб
Velja93
Manager
Поруке: 2692
Придружен: 08 Нов 2010, 14:30
Место: Beograd
Been thanked: 2 times
Status: Није на вези

Порука од Velja93 »

dobar je trener prosinecki al ja mislim da gresi sto igra 4-3-3 nema zvezda igrace za takvu formaciju..trebalo bi da igraju mezenga i borja u napadu..inace mi se mnogo svidja sto forsira napadacki fudbal..

borja* mezenga*



cadu* evandro* dimitrijevic* lazovic*



petkovic* adi* vilotic* mikic*


bajkovic*
Um caruje, snaga dobro dodje.
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Није на вези

Порука од mmladja »

Zvezda nema igrace ni za jednu formaciju.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Deki srećan rođendan!
Слика
Dejan Stanković je u utorak proslavio jubilarnu stotu utakmicu u dresu nacionalnog tima, a danas proslavlja 33 rođendan. Na današnji dan, 11.septembra 1978. godine u Beogradu rodio se jedan od najtrofejnijih i najboljih fudbalera, kapitena Srbije i Crvene Zvezde.

Direktno iz omladinske škole, još “golobrad”, ali zemunac sa onom fudbalskom drskošću i bezobrazlukom, sa 16 godina debitovao je za naš tim, samo tri godine po dolasku. Tadašnji trener kadeta Branko Radović ga je otkrio i doveo kod nas, a zatim ga je “filovao”, kasnije trener u prvom timu, danas i selektor, njegov fudbalski otac, Pižon Petrović. Ko bolje od Zvezdinog deteta zna kako treba postati Zvezdino dete. Deki je, po sopstvenom priznanju, bežao iz škole i menjao više prevoza da bi stizao na treninge voljenog kluba, u kome je bio zajedno sa, između ostalih, kumom Markom Pantelićem, Nikolom Lazetićem, Nenadom Lalatovićem… Prepreka nije bilo. Nepune četiri godine posle Barija, 11.februara 1995. godine novi šampion je stigao na “Marakanu”. Debitovao je protiv OFK Beograda kod Ljupka Petrovića, a protiv Budućnosti 18. avgusta postigao prve golove. Kada je Rambo Petković otišao u Real Madrid, 10 na leđima je već bila vlasništvo ljubimca svih navijača. Sa 19 godina, najmlađi kapiten u istoriji kluba. Usledile su neverovatne utakmice za pamćenje, pre svega, u derbijima i protiv nemačkog Kajzerslauterna, koji je Deki srušio, titule. Jedna šampionska titula, tri kupa, ali zauvek ljubimac navijača. U leto 1998. za 24 miliona nemačkih maraka otišao je u “Večni grad”, Rim i Lacio, a on večno ostao u srcima naših navijača. 85 utakmica, 30 golova.

U Laciu na debiju postigao pogodak, protiv Pjaćence. Tada je krenuo trend dovođenja najboljih igrača sveta u jedan klub, ali ni Veron, Manćini, čak ni Pavel Nedved, bez Mihe i Dekija nebi došli do titule. Za pet i po godina u svetlo-plavom dresu osvojio je titulu šampiona Italije, kup, Kup Kupova, Super Kup Evrope, dva Super Kupa Italije. Zbog svoje igre i držanja na terenu navijači Lacia su ga prozvali “Il Dragone”, Zmaj. Sve je rekao odbijanjem da igra protiv svoje Zvezde 2002. godine u Uefa Kupu, golovima protiv komšija godinu dana pre. U januaru 2004. godine prelazi u Inter.

Слика

Kada je došlo vreme da pokaže klasu, pokazao je. Kada su ga najviše otpisivali i stavljali na transfer listu, vraćao se. U Interu je osvojio sve, iako početak nije bio sjajan. A onda 5 skudeta, iako ne svih pet na terenu, 4 Kupa Italije, 4 Super Kupa Italije, prvak Evrope, prvak Sveta. Neverovatni potezi i golovi sa pola terena iz voleja, 40m, lider i vođa… – Dejan Stanković!

Za reprezentaciju je debitovao kao devetnaestogodišnjak, protiv Južne Koreje 22. aprila 1998. godine na našem stadionu i u pobedi od 3:1 postigao prva dva gola, od ukupno 15 na dosadašnjih 100 mečeva. U utorak u pobedi protiv Farskih Ostrva 3:1, je odigrao jubilarni stoti meč. Jedini je fudbaler u istoriji koji je učestvovao na tri Svetska prvenstva sa tri različite reprezentacije (Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i Srbija).



Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 40 mečeva, za Srbiju i Crnu Goru 21, a meč protiv Farskih Ostrva mu je 39. sa grbom Srbije. Do kraja kvalifikacija su ostala još dva meča u kojim bi trebalo da stigne, a ako se reprezentacija Srbije plasira u baraž za EP sledeće godine i da prestigne, još uvek aktivnog rekordera, Savu Miloševića po broju utakmica za državni tim. Ujedno bi, ukoliko Srbija uspe da se plasira na EP, to bilo prvo učešće Stankovića na tom takmičenju. Ukoliko ne uspe, to će biti kraj reprezentativne karijere velikog majstora i gospodina!

Gospodin na terenu, gospodin i van njega. Svaki dan slušamo one koji hvale Dekija kako im je pomogao u najbitnijim trenutcima. Milan Vilotić je poslednji primer. Deki je uvek tu, njegovo ime svuda znači. Deki je oženjen Anom, sestrom saigrača iz Crvene zvezde, slovenačkog reprezentativca Milenka Aćimovića i ima četiri sina.

Zvezdino dete sa druge planete. Srećan rođendan Deki, srećan rođendan kapitenu! Mi te čekamo na “Marakani” došao kao kapiten reprezentacije ili kao naš kapiten, ti si uvek domaćin.

“ Nisam ja bio cigan, ja ću uvek biti cigan! “
Последње учитавање од Dule93 дана 11 Сеп 2011, 19:20, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Слика
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18920
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 246 times
Been thanked: 255 times
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од Orthodox »

dEKI JE KRALJINA!

kakav crni Mezenga bre Dule..pa on veze nema.Andrija izmislio fudbal za njega.Samo sto je malo snazniji od ANdrije inace pojma on nema ali pojma.

Kadu najbolji igrač Zvezde definitivno. :yesko:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Dule93 »

Odgovori Roberta Prosinečkog
Слика
Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki odgovorio je na mnogobrojna pitanja naših navijača koja su oni prošle nedelje slali. Na našu adresu stiglo je preko 800 e-mailova i više od 1000 pitanja među kojima je bilo mnogo interesantnih, i bilo je veoma teško odabrati najbolja. Robert Prosinečki se zahvalio svima koji su postavljali pitanja, a ovde ćete moći da pročitate njegove odgovore na pedesetak najboljih.

Takođe, naš trener je trebalo da napravi nimalo lak izbor, i odluči se za samo jedno pitanje koje mu se učinilo najinteresantnije. Njegovim izborom, nagradu za najbolje pitanje osvojila je Jovana iz Novog Sada.

1. Robi, da li si svestan da nema istinskog Zvezdinog navijača koji ima nešto krupnije da ti zameri na dosadašnjem radu? Bukvalno svi smo oduševljeni tvojom stručnošću i harizmom i želimo da ostaneš što duže u Zvezdi bez obzira šta uradimo u ovoj sezoni. Pitanje je, da li si svestan koliko te volimo i koliku podršku imaš? Sve najbolje legendo! – MilošKg

- Pa prija… Baš prija što navijači Crvene zvezde podržavaju sve ovo što radimo. Lepo je to čuti, možda i nisam svestan da je podrška u tolikoj meri, ali osećam da je imam, i to je velika satisfakcija i za mene i za igrače.

2. Koji meč si, po tvom mišljenju, najbolje odigrao u karijeri? – Davor

- Pamtimo tu 1991. i sigurno da je to vrhunac naših karijera. Mislim da je to utakmica protiv Dinama iz Drezdena.

3. Ko je po tvom mišljenju bio najbolji igrač sa kojim si igrao u ekipi, a ko najteži protivnik u direktnim duelima? – Davor

- Bilo ih je dosta, a najbolji igrač sa kojim sam igrao bio je Ronaldo.

4. Pozdrav legendi, ako može da odgovori na sledeće: Kada bi otišao u neki drugi klub, koga bi od ovih igrača koje ima u Zvezdi voleo da vidi u tom klubu? – Mirko

- Poveo bih Bajka i Mićka.

5. Pozdrav gospodine Prosinečki… Pre svega želim samo da pohvalim Vaš uloženi trud i preporod Crvene zvezde… Da li imate neki san koji biste želeli da postignete sa Zvezdom kao trener? S poštovanjem, Miloš Mirić iz Loznice…. Sve najbolje Vama i vašoj porodici.

- Sigurno bih voleo da osvojimo prvenstvo, jer četiri godine nismo. To je prvi korak, a onda, voleo bih da postignemo što više u Evropi.

6. Ne računajući Barsu i Real, koji od španskih timova Vam se najviše dopada? Koje mlade trenere, nevezano samo za Španiju, biste izdvojili kao nekoga čiji Vam se fudbal posebno dopada? Pozdrav iz Herceg Novog – Uroš

- Mislim da, po mom viđenju, Viljareal igra odlično. Što se trenera tiče, Gvardiola je, iako najmlađi, sigurno i najbolji i najtrofejniji. Njega bih stavio na prvo mesto od mladih trenera, jer sa Barselonom čini čuda. Zatim, tu je i Vilaš Boaš. Kada neko plati tako veliko obeštećenje za prelazak iz Porta, sigurno znači da se radi o sjajnom mladom treneru.

7. Pozdrav za Vas treneru, iz Nikšića. Da li ćete dolaziti na utakmice košarkaškog kluba i da li ćete se družiti sa trenerom Svetislavom Pešićem, jer je on izjavio da hoće da razgovara sa Robertom Prosinečkim. Mnogo sreće u nastavku šampionata, ova godina je presudna. Sretno! – Radoman

- Drago mi je da želi da popije kafu, zašto da ne? Ako se nađe trenutak kada obojica imamo slobodnog vremena, zašto da ne… Na košarci sam bio, i potrudiću se da opet dođem kada budem imao vremena.

8. Kao prvo velika mi je čast što mogu da postavim pitanje jednoj legendi kao što je Robi. Da li vam je možda donekle žao što niste odigrali onu utakmicu u Tokiju kada je Zvezda postala klupski prvak sveta? – Đorđe iz Valjeva.

- Žao mi je, jer to bi bio još jedan trofej, i bio bih prvak sveta. Ovako, bio sam samo prvak Evrope sa Zvezdom.

9. Pre svega želim da ti se zahvalim na svemu što si do sada uradio za našu Zvezdu. Da možeš da biraš, kog igrača iz tvoje zlatne generacije bi voleo da vidiš danas u crveno-belom dresu? Veliki pozdrav od Ace iz Kragujevca.

- To bi bio Darko Pančev.

10. Da li u taktici Crvene zvezde primjenjujete neke metode koje je primjenjivao Ljupko Petrović 1991. i koliko se sećate Ljupkovih metoda? – Nikola

- Ljupko je sa nama osvojio najveći trofej, i radi se o jednom velikom i trofejnom treneru. Sigurno da ima nekih stvari koje su i tada bile zanimljive.

11. Kako majstore komentarišete ovacije koje ste dobili na zimskim pripremama u Trebinju, jeste se nadali da armija navijača Crvene zvezde postoji i u ovom gradu – Milan

- Znao jesam da u Trebinju ima veliki broj navijača Crvene zvezde, i bilo je lepo igrati tamo.

12. Robi, ko ti je bio idol kad si počeo da se baviš fudbalom? – Uroš

- Idol mi je bio Mišel Platini.

13. Poštovani, tata mi je pričao da ste bili veliki igrač. Kada ste vi bili fudbaler Crvene Zvezde, ja sam bila vrlo mala, ali na osnovu onog što sam gledala na snimcima raznih utakmica, mogu da potvrdim priče mog oca. Koja utakmica u crveno-belom dresu Vam je ostala u najlepšem sećanju ako izuzmemo onu u Bariju ’91.? Veliki pozdrav od Jovane iz Novog Sada.

- Crvena zvezda–Bajern 2:2, kada smo otišli po prvi put u finale.

14. Kako si se osećao protiv Rena kada si video onoliko ljudi i koreografiju, da li si se setio neke slične atmosfere dok si ti igrao? – Miki okolina ZR-a

- Atmosfera protiv Rena je sigurno bila u istoj meri kao i one sezone kada smo mi stigli do Barija. Možda čak i bolja u nekim stvarima. Stvarno su ambijent, atmosfera, koreografija, i sve što ide uz to, bili fantastični.

15. Poštovani Gdine. Prosinečki, ukaza mi se prilika da Vam postavim pitanje na koje ćete mi, nadam se, moći odgovoriti. Dakle pitanje je sledeće. Neuspesi Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Rada odrazio je pravu sliku o stanju srpskog fudala na fudbalskoj mapi Evrope i sveta. Po Vašem stručnom mišljenju, da li je to odraz igračke nekompetencije, nemotivisanosti, sve to zajedno ili postoji neko drugo objašnjenje za tako katastrofalne rezultate koje (ne)ostvaruju naši klubovi na međunarodnoj sceni? Unapred zahvalan na odgovoru, pozdravljam Vas i želim puno sreće u daljem radu! – Slobodan Jovanović; Beograd.

- Prvo, kao što sam i naglašavao, lige su mnogo jače od naše. Samim tim, to je najveći problem. Drugi problem je to što nam igrači mladi odlaze u inostranstvo. Treći problem je to što u datom trenutku finansijski ne možemo parirati najvećim klubovima, pa čak ni Renu čiji je budžet jako veliki. Ova ekipa Rena stvarana je već šest godina. Mi smo na putu da nešto napravimo, i jednog dana ćemo ipak mi biti ti koji ćemo ići u Ligu Šampiona i Ligu Evrope.

16. Kako ste se osećali i šta Vam je prolazilo kroz glavu dok ste se spremali da izvedete penal u Bariju? I da li mislite da bi se Vaša karijera razvijala drugačije da ste, ne daj Bože, promašili? Veliki pozdav za velikog Žutog! – Ivan

- Ne znam da li bi karijera išla drugačije, ali to bi bila jedna velika rupa u mojoj karijeri i u životu. Kroz glavu mi je prolazilo samo to da moram da dam gol.

17. Zanima me da li možeš da mi preporučiš neku knjigu ili film koji je na tebe ostavio snažan utisak? – Marko Dinić.

- Filmove gledam svaki dan. “Poslednji samuraj” mi je jedan od filmova koji mi je ostavio drugačiji utisak od ostalih, to je moja preporuka.

18. Pošto ste igrali i u Barseloni i u Realu, moje je pitanje da li ste zbog toga imali neprijatnosti tokom karijere? Veliki pozdrav iz Pančeva – Mladen

- Ne, mislim da je to samo kruna karijere kada možeš igrati u takva dva kluba.

19. Možemo li da očekujemo u skorijoj budućnosti da Marko Vešović pretvori svoj talenat u kvalitet i samim tim poveća minutažu u timu? – nepotpisan čitalac

- Marko je sigurno talentovan i za njega vreme radi, samim tim što je mlad igrač. Ima još mnogo da nauči, ali napreduje i imaće veću minutažu.

20. Da li je tačno da skupljaš ručne satove, figurice lavova? – Branko

- Jeste, tačno je. Svaka čast na podatku.

21. Robi Legendo, imam 43 godine…nisam išao na Zvezdine utakmice od 2001. godine… ali otkad si se ti vratio ponovo sam na stadionu i uživam u igri naše Zvezde… Da li ima nade da Vas u Zvezdi gledam kao Fergusona u Mančesteru? Želio bi da Vi dobijete doživotan trenerski ugovor… Pozdrav iz Banja Luke, i znajte da i u RS Zvezda ima podršku velike armije navijača – Zlatko

- Moja želja je da ostavim trag, kao što sam ostavio četvorogodišnjim igranjem. Sigurno je da puno toga zavisi i od rezultata. U ovom trenutku, samim tim što mi je porodica došla u Beograd, ja razmišljam što duže ostati, a videćemo se šta će se dešavati u budućnosti.

22. Zašto naši igrači ne šutiraju češće sa distance? – Dragoslav

- Ne znam, nekad se i ja to pitam.

23. Jako cijenim hrabrost da igramo 4-1-4-1 usput Zvezdi i treba sistem posle dugo godina. Međutim moje mišljenje je da ugledati se na Barsu znači imati i 11 vrhunskih igrača, pa se bojim da pogotovo na strani, po kaljugama i neravnom terenu nismo u stanju ispratiti zahtjeve sa ovim sistemom. Volio bih da me demantuješ više nego išta na svijetu, ali iskreno razmišljaš li o promjeni npr. sa 4-4-2 u nekim situacijama sa ubrzanjem preskakanjem pas igre? I hoćeš li ako uzmemo titulu otrčati sprint kao nekada prema Severu a zauzvrat da dobiješ najužičkije kolo ikada? Pozdrav legendi i ljudini! -Konstantin-

- Sistem se radi po igračima kakve imaš. Sistem sam po sebi nije ni toliko bitan. Ja želim da Crvena zvezda u mom sistemu igra što ofanzivnije, da kontroliše utakmicu i da forsira pas igru. Mislim da smo dosta toga uspeli u tom delu, tako da neću bez daljnjeg menjati formaciju koju Crvena zvezda igra. Ja se nadam da će Zvezda kroz ovu formaciju uspostavljati dominaciju i igru, koju je Zvezda oduvek imala. To želim da vratim Crvenoj zvezdi, i mislim da smo na dobrom putu. Što se tiče šprinta, pa, bilo bi lepo.

24. Koliko često pratite utakmice mlađih kategorija? Prepoznajete li nekog novog Roberta među našim klincima? Da li je teže danas biti vrhunski fudbaler nego pre 10-15 godina kada taktika nije imala krucijalnu ulogu na zelenom tepihu? – Miloš

- Jako često gledam, evo i sada sam u subotu gledao. Mislim da ima dosta talenata i mora se puno raditi sa njima, samim tim što su klinci poput Mićka, Jankovića, Stojkovića, Čaušića radom stigli do prvog tima. Volim mlade igrače, i mislim da će jednog dana opet biti velikih talenata.

25. Kada ste Vi i saigrači došli autobusom na parking Marakane, iza severne tribine, 91. protiv Bajerna, (ako se sećate toga) da li je istina da Binić u jednom momentu nije hteo da igra, jer su mu nestale tablice sa kola? Kako su se ostali osećali zbog te situacije? Pozdrav, Nemanja.

- Možda, ne znam. Bina je kroz ovu moju karijeru veoma bitna osoba, samim tim što sam se i družio sa njim. Moguće je kod Bine sve.

26. O čemu si razmišljao i kako se osećao pred, za vreme i posle utakmice između Zvezde i Barselone ’96.? O nedolasku u Beogradu na revanš? Kako sada gledaš na taj meč? S poštovanjem, Branimir Mihajlović.

- Ostao je za mene žal. Tamo sam igrao drugo poluvreme, a nisam igrao u Beogradu, gde sam i postao igrač. I dan danas mi ta utakmica ostaje u sećanju. Više mi je žao što nisam ni bio u Beogradu, tadašnji trener me nije poveo. Nisam morao da igram, samo da sam makar došao…

27. Koliko je teško igrati protiv timova koji počnu igrati fudbal tek kad prime gol, a da ne pričam kako igraju ako slučajno daju gol… Da li ima neka posebna taktika ili je strpljenje rešenje? Koliko je igračima teško u tim trenucima, kad znaju da su bolji a ne mogu dati gol…? Pozdrav iz Novog Sada za legendu Crvene Zvezde Roberta Prosinečkog – Rastko

- Zato je fudbal najzanimljivija stvar na svetu. Dođe dan kada ti sve ide, a dođe i dan kada ti lošija ekipa da gol, pa treba reagovati na pravi način. Strpljenje je veoma bitna stvar, ali mislim da je najbitnija dominacija i igra. U nekim trenucima je vrlo teško, pogotovo u našim nekim razmišljanjima kad počneš gubiti da možeš preokrenuti. Ekipa koja ima pobednički duh mora imati samopouzdanje i sigurnost, i na tome jako puno radimo.

28. Pregled igre kod naših fudbalera u prethodnih osam meseci se dosta poboljšao. Koliko je još moguće poboljšati pregled igre? Da li je realno očekivati da će Zvezdini fudbaleri moći voditi loptu, a da ne gledaju stalno u istu i da bolje predviđaju događaje na terenu (kretanje svojih i protivničkih igrača sa i bez lopte)? Srdačan pozdrav, Ilija Pavlović, Novi Sad.

- Svakodnevni rad na usavršavanju karakteristika svakog igrača je posao i trenera. Naravno da znamo sve mane i vrline naših igrača i naravno da ćemo kroz rad i dopunsku selekciju dolaziti do kvaliteta kakav nam treba za rezultate u Evropi. Moja ekipa ima kvalitet ali ima i mnogo prostora za napredak.

29. Kako komentarišete to da Crvena zvezda nije dala gol glavom nakon kornera još od finala kupa sa Vojvodinom od maja 2010. i šta ćete preduzeti da se poboljša realizacija? Jovica Škrgić, Delije Karlovac.

- Ofanzivni i defanzivni prekidi jesu problem ovog tima, ali evidentan je pomak. Realizacija je sve bolja i bolja i sigurno je da moramo dominaciju na terenu pretvarati u visoke pobede.

30. Da li se seća, da li je nekada u seniorskoj konkurenciji promašio penal na zvaničnoj utakmici?!
P.S. Ja se ne sećam da sam to video? Srdačan pozdrav, Ivan Veljković.

- Jesam, promašio sam pred kraj karijere i tri-četiri puta… Ali, inače sam bio dosta siguran izvođač penala.

31. Pozdrav za velikog majstora Robija, Pitanje… Kako se osećao u tunelu Marakane pred izlazak na teren u revanšu polufinala KEŠ-a protiv Bajern Minhena? Veliki pozdrav za Zvezdu i Robija od Peđe iz Republike Srpske.

- Fenomenalno. Ambijent je bio odličan. Mislim da je to bilo neverovatno, pogotovo za onog ko ne zna tunel Marakane. Treba to osetiti i kao igrač, ali i kao trener.

32. Kada bismo igrali protiv Barselone u skorije vreme, kako bi postavio taktiku, da li bi išta menjao? – Stefan

-Mislim da protiv njih ne vredi nijedna taktika. Ne bih menjao ništa.

33. Robi, da li imate sliku Dragana Džajića u svom domu? Pozdrav od Nevene iz Pančeva

- Imam zajedničkku fotografiju svih igrača i tadašnjeg rukovodstva.

34. Kao sportski nutricionista zanima me koliko se u Zvezdi vodi računa o ishrani fudbalera, da li se to svodi na jedan klupski obrok, a za ostala četiri kako se ko snađe, ili je apsolutno prilagođeno ishrani vrhunskih sportista (odn da li se vodi računa o pravilnom unosu ugljenih hidrata i o ostalim bitnim nutrijentima)? Hvala unapred, Bojan Živković.

- Oni su profesionalci. Mi smo im dali neka uputstva, šta bi trebali jesti, i to kontrolišemo. Sad na kraju krajeva, oni bi trebali voditi računa o ishrani, jer je veoma bitna stvar za svakog sportistu. Učimo ih da moraju biti profesionalci i u tom segmentu fudbala.

35. U tvoje vreme Robi se igrao malo drugačiji fudbal, dosta tehničara uz par trkača… Danas je 70-80% akcenat na fizičkoj pripremljenosti igrača, pa me zanima da li misliš da što se tiče Zvezde, mora igrače da prilagodi toj „današnici“ fudbala ili može negovati neki stariji, za oko lepši, stil igre? – Boban iz Požarevca

- Jasno je da se nekadašnji i savremeni fudbal razlikuju. Fizička sprema je u prvom planu ali ne postoji vrhunska ekipa koja samo trči. Mora da se zna fudbala i to mnogo. Dakle, potrebno je napraviti balans, trčati loptom, kretati se da bi tehnika došla do izražaja. Na kraju se ipak sve svodi na znalce, koji mogu da trče.

36. Robi, zašto igrači tako olako dobijaju žute kartone? – Dražen

- Slažem se da olako dobijamo kartone. Zbog nekih prigovora, odugovlačenja, dobijamo nepotrebne kartone. Mogu da razumem kartone nakon nekog starta kada se desi, ali najgore je dobiti karton zbog prigovora, izbijanja lopte nakon sudijskog znaka… To je sigurno jedan blag pad koncetracije.

37. Da li misliš da bi Jugoslavija bila prvak Evrope ili sveta u periodu od 1992. do 1998. da se nije raspala? – nepotpisan čitalac

- Mislim da bi bila.

38. Interesuje me da li si nekad u igračkoj karijeri zaplakao zbog poraza svog tima, ili zaplakao od sreće zbog neke tako važne pobede i koja je to utakmica bila? Spolja možda ne deluješ kao neki emotivac ali ja imam neki utisak da jesi i to veliki – Vole te Delije iz Kladova.

- Jesam emotivac, puno stvari radim emotivno, ali ne sećam se da sam plakao. Sigurno da emocije rade, da ti je žao kada se izgube neke velike stvari, ali ne sećam se da sam plakao.

39. Kako si se osećao 2001. kada je bila proslava 10 godina iz Barija, kada nisi mogao zbog obaveza u Hrvatskoj reprezentaciji da prisustvuješ tom okupljanju, koje je bilo jedino tada (nažalost) u kompletnom sastavu, verujem da ti je bilo mnogo, mnogo teško… – Zoki Majdanpek

- Teško je, samim tim što sam ja bio jedini koji nije došao, jer sam tada igrao aktivno. Bilo mi je žao što nisam bio na toj velikoj proslavi.

40. Veliki pozdrav velikoj legendi! Moje pitanje glasi: Šta Robi misli o Kaduu i da li deli moje misljenje da je nepravedno osporavan? Mnogi igrači su rekli da je on najbolji tehničar u ekipi, pa je l’ Robi deli to mišljenje, pošto mu daje šansu, a ovaj igra kao preporođen? Pozdrav, Dejan.

- Radi se o igraču koji ima kvalitet. Sad, da li je najbolji tehničar, zavisi… Ali sigurno da čim igra kod mene, znači da zna. Da je osporavan, mislim da jeste u nekim stvarima, prethodnih godina. Ali radi se o dobrom igraču i vrlo važnom za našu ekipu.

41. Robi, šta ti je bilo najteže kao treneru, a i kao čoveku tokom dolaska u Beograd ? Pozdrav od Marka Piljevica.

- Nije mi ništa bilo teško.

42. Koji igrač te je najviše namučio igrajući flastera na tebi, koji te je tako dobro markirao da si razmišljao da tražiš izmjenu zbog njega? – Jasmin

- Nisam imao tih trenutaka, da sam hteo da izađem. Ali, bilo je dobrih markiranja kada nisam mogao gotovo ništa da uradim. Ne mogu da se setim imena igrača…

43. Šta je Robiju prvo palo na pamet kada je čuo da Crvena zvezda želi da ga dovede iz Dinama posle njegovog sukoba sa Ćirom? hvala! – djolemcloud

- Ja sam došao na probu. Došao sam, počeo sa treninzima… Bile su neke pripremne utakmice, ja sam zadovoljio i ostao sam.

44. Čitaš li stripove? Ako ne, da li si ranije čitao? Bar Alana Forda? – Nenad

- Čitao sam, kako ne. Najviše Alana Forda, Zagora…

45. Na pitanje KAKO JE ISTRČATI NA MARAKANU Siniša Mihajlović je odgovorio: “Kada smo dočekali Bajern u revanšu, naslonio sam jednu ruku na tunel i imao sam osećaj da će da se sruši, beton je podrhtavao od huka i skakanja navijača. Bio sam na par metara od Prosinečkog, jedan drugog nismo čuli, već sam video samo kako otvara usta želeći nešto da mi kaže. A tek kada sam video Augentalera i igrače Bajerna! Oni su i ovako bledi, a tada su pobeleli! Na tribinama je bilo preko 90.000 navijača, a napolju još 30.000-40.000 koji nisu mogli da uđu…” Da li je to jedan od najlepših trenutaka u tvojoj karijeri i kako si se tada osećao? – Sanja

- Ne sećam se da li je nešto govorio… Bila je vrlo teška situacija, imali smo prednost od 2:1, i došli na revanš, i stvarno je bila ludnica… I za karte, i na tribinama… Osećaj je bio fenomenalan.

46. Da li smatrate da je duhovno stanje fudbalera u direktnoj srazmeri sa kvalitetom igre na terenu i, ako jeste, koji su načini da se to predupredi? – Stoiljković Predrag, Kruševac

- Sigurno da puno zavisi i od individualaca, kakvi su kao osobe. Može se puno stvari popraviti na tom planu, ali to je potrebno činiti još od mlađih kategorija.

47. Dobar dan, moje pitanje je, kada će se u stručnom štabu Crvene zvezde naći neki psiholog i koliko vremena šef provodi u pripremi taktike za utakmice domaće lige? Unapred zahvalan, Zoran Mitrović, Medak 3 F.C.R.S.

- Mi smo probali sa mnogim stvarima, još uvek nismo došli do psihologa, ali možda jednog dana da. Sve manje i manje je vremena za to, mislim da svaki trener treba biti psiholog koliko može, iako je teško jer ima 25-30 igrača. To je popriličan broj, zato možda i ne bi bilo loše da dođe psiholog. Dosta vremena provodim u smišljanju taktike. Više za svoju ekipu nego pritivničku, osim kada igramo u Evropi. Ovako, više posvećujem pažnju našoj igri, jer Crvena zvezda mora biti dominantna. Pogledamo protivnika, ali više vremena posvećujemo nama samima.

48. Šta misliš o igračima iz Omladinske škole i da li će priliku da se dokažu dobiti Ožegović, Srnići, Spajić, Krneta, Luković, Deretić, Stošić, Caković…? Pozdrav! – Miloš

- Volim mlade igrače i pratim njihove igre. Neću nikoga sada da izdvajam ali sigurno je da ćemo koristiti njihov kvalitet da ih, kad za to dođe vreme, prekomandujemo u prvi tim.

49. Poštovanje Roberte. Prvo da se zahvalim što ste Zvezdu počeli da vraćate na pravi put, zaista ih je lepo gledati… Pitanje: Zašto Kadu, za kojeg smatram da je ponajbolji igrač u ekipi, ne poradi malo na fizičkoj snazi, i da li mislite da bi Borha trebalo da igra jednostavnije, i ako forsirate tu brzu pas igru zašto se fudbaler koji predaje loptu tako sporo kreće i otvara nove mogućnosti igraču koji je već sa loptom? Puno sreće, sve najbolje – nepotpisan čitalac.

- Kadu, kao i svi fudbaleri, radi na snazi, ali on nije igrač koji treba sa nekim da se „bije“. Njegova brzina i tehnika ga izdvajaju, a ne snaga. Borha je sa druge strane snažan, ali voli često da zadrži loptu duže u nogama… Sve su to normalne stvari i ne treba očekivati idealne igrače, jer oni koštaju milione… Potrebno je da kvalitet koji imamo pretočimo u još veći kvalitet, to je suština.

50. Robi, veliko poštovanje. Da li biste mogli da mi odgovorite, zašto je Borha, umesto Kaluđerovića ili Mezenge, počeo kao špic protiv Rena, iako je na toj poziciji već imao slabe partije, na primer protiv Partizana prošle godine? Da li ste mislili da je on snažniji da se izbori sa izuzetno jakom odbranom Francuza? Pozdrav, Andrija Babović.

- Postojale su ideje koje smo želeli da sprovedemo sa Borhom. Sistem nismo menjali ali rotaciju igrača smo napravili. Pokazalo se da je kvalitet na starni Rena i da ne možemo da ih iznenadimo. Pokazalo se i da je to naša trenutna realnost, trenutna situacija.

51. Meni se čini da je Kaluđeroviću potreban još jedan napadač pored sebe da bi bio stvarno efikasan. Smatram da je on takav tip igrača, koji više voli igrati licem prema golu, a ne leđima, što je po meni ono što bi nama trebalo. Šta Vi mislite o tome? Hvala, pozdrav – Milan

- U sistemu 4-3-3 Kaluđerović ima još dvojicu napadača, nije sam. Njegova efikasnost dolazi akcijama po boku saigrača i pravovremenim centaršutevima odnosno ubacivanjem iz drugog plana. Andrija to ume da radi i pokazao je prošle sezone. Ove će biti još bolji.

52. Pozdrav za legendu. Zanima me kako uspevate da motivišete igrače i šta je po vama najveća snaga ovog tima (sem što imaju vas, naravno)? – Stefan

- Njihov najveći motiv je dres koji nose i publika koja ih ne ostavlja nikada, koja ih nosi na svakom meču. Trener pedagogiju nosi u sebi i tu nema mnogo mudrosti. Najvažnije je igračima preneti energiju i taktiku.

53. Pre svega veliki pozdrav za Velikog Žutog! Hvala vam na minulom, tekućem i budućem radu…kod Zvezdaša ste već dobili doživotni ugovor za bilo koju funkciju u klubu. Takođe bih izrazio dobrodošlicu i celokupnoj porodici Prosinečki za dolazak u naš glavni grad. Imam dva kratka pitanja – koliko ste zadovoljni Borhinim napretkom od dolaska do sada i da li postoji mogućnost da Kaluđerović i Mezenga budu dva najisturenija igrača na nekim utakmicama?! Hvala unapred i veliki pozdrav – Filip, Beograd

- Hvala na dobrodošlici. Borha, Kaluđerović i Mezenga su pre svega napredovali na fizičkom planu. Spremni su. Takođe, uklopili su se u ekipu, klub, ambijent. U poslednje vreme triling napadača čine Mezenga, Kaluđerović i Borha.

54. Zašto na pripremama niste odabrali bar jednu ili dve jake ekipe, za prijateljski meč? Mislm da nam nedostaju te jake utakmice, kao one protiv Rena – Dražen

- Bilo je jakih mečeva. Napravili smo progresivno podizanje snaga rivala. Imali smo taj strašan peh sa Pašekom za koji nije niko kriv, jednostavno je loše doskočio. Znam da su mnogi tada rekli da je kriv protivnik, ali zaista nije tako. Desila se situacija koju nikada nisam video u karijeri i ko god da je bio rival moglo je da se dogodi.

55. Kao prvo pozdrav Robi! Koja je bila prepreka za dolazak Volkova u Zvezdu? On je veliki Delija, a smatram da 120.000 evra nije neko obeštećenje, pa me baš zanima – Dražen

- Zimus smo razmišljali o njemu ali od tog transfera se odustalo još zimus tokom priprema u Turskoj. Moja je odluka bila da se puna pažnja posveti Tošiću na mestu levog beka.

56. Robi, da li ikada poželiš da si ti među tih 11 na terenu? – Bane Prijedor

- Ne. Moja karijera je gotova i to sam odavno sa sobom raščistio. Ne vuče me lopta, sada sam trener, sada imam mnogo veće obaveze.

57. Neki sitan detalj koji je ostavio veliki trag na tebe koji se desio za vreme igračke ili trenerske karijere u Zvezdi? Pozdrav za Robija, Aleksandar.

- Svaki detalj one četiri godine i ovih šest meseci pamtim. Nemam šta posebno da istakem, osim naravno pehara koji smo podigli u Bariju. To je najveći trenutak moje karijere sigurno.
sasasa
First Team Coach
Поруке: 236
Придружен: 11 Нов 2010, 19:17
Место: Ruma
Status: Није на вези

Порука од sasasa »

Prosinecki je jedan od boljih trenera koji su dosli u Zvezdu i ako ostane na duze vreme mozemo nesto uraditi u Evropi. Tim se nestvara u jednoj sezoni, nego je potrebno 2.3 sezone. Ja tako mislim, a vi.

To je greska u nasem fudbalu, sto se igraci i treneri menjaju kao carape.
Закључано

Повратак на “Arhiva sporta”