FM 14 Beta FAQ (Osnovno)

Sve o Football Manager-u 2014
Корисников грб
Karna
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1156
Придружен: 13 Окт 2011, 22:13
Место: Beograd
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times
Status: Није на вези

FM 14 Beta FAQ (Osnovno)

Порука од Karna »

1. Kako da aktiviram igru/betu preko steam-a?
- U steamu kliknite na Games u vrhu, zatim "Activate a product on Steam" i unesite vas kod. Nakon toga igra se skida i instalira sama.

2. Koliko prostora zauzima BETA na hardu?
- 2GB

3. Kada mi istice beta?
- Beta istice 4.11.2013. Nakon tog datuma necete moci da igrate betu vec samo full verziju FM-a koju cete do tada vec dobiti.

4. Sta se desava sa mojom betom nakon isteka roka?
- Betu necete moci da igrate, vec samo full kopiju FM-a koju dobijate.

5. Da li mogu da nastavim BETA i DEMO sejv u full verziji igre?
- Da.

6. Da li cu moci da igram modove u beti?
- Od modova mozete da igrate Karijeru, Klasik i Izazove, s tim da ce neke stvari biti aktivirane tek po izlasku full igre.

7. Da li moze grafika iz FM13 u FM14?
- Moze.

8. Da li dolazi editor uz betu?
- Ne, editor dolazi samo uz full verziju igre.

9. Nasao sam gresku u podacima u Srbiji (klub, reprezentacija, igrac...), kome da prijavim?
- Sve greske vezane za klubove u Srbiji, igrace u Srbiji, nasu reprezentaciju i ligu prijavljujete u research sekciji foruma, odakle ispravke idu direktno u zvanicnu FM bazu.

10. Imam problema sa pokretanjem FM-a, sta da radim?
- U vecini slucajeva pomaze da uradite sledece. U vasem Steam-u kliknite desni klik na FM14 pa odaberite Propreties. Nakon toga odaberite tab Local Files i kliknite na Verify Integrity of Cache. Ako to ne pomogne, uvek mozete reinstalirati igru.

11. Kako da reinstaliram FM?
- FM brisete tako sto kliknete desni klik na FM14 u vasem Steam-u, pa kliknete Delete Local Content. Nakon toga igra se brise ali ostaje u Steamu nakon ceka kliknete na nju i odaberete opciju Install (moze i sa desnim klikom)

12. Brisanje cache fajlova.
- Cache fajlovi se nalaze na putanji
C:\Users\<username>\AppData\Local\Sports Interactive
Kada udjete tu, videcete folder cache u folderu Sports Interactive i u folderu Football Manager 2014.
Cache fajlove treba obrisati pri svakom update-u FM-a, kako bi se izbegla mogucnost da se neki stari, popravljeni bag ne pojavi u igri.

13. Nasao sam bag, gde mogu da prijavim?
- Uzimajuci u obzir da je ovo beta verzije igre, bagovi su neizbezni i pojavljuju se u vecoj meri nego u full igri. Sve bagove na koje naletite mozete prijaviti direktno na SI forum preko linkova:
FM:

Код: Изаберите све

http://community.sigames.com/forumdisplay.php/341-Football-Manager-2014-Pre-Release-Beta-Bugs-Forum
FM Classic:

Код: Изаберите све

http://community.sigames.com/forumdisplay.php/352-Football-Manager-Classic-2014-Pre-Release-Beta-Bugs-Forum
Ljudi iz SI-ja ce vam traziti odredjene fajlove (sejv, screenshot...) a zatim ce otkloniti bag za naredni patch/update.

14. Steam smara, jel mogu da ga zaobidjem nekako?
- Ne.

15. Steam nesto ne radi, kako da ga reinstaliram?
- Steam se jako jednostavno brise i instalira. Obrisete ga jednostavno tako sto odete u folder gde vam je steam instaliran i obrisete rucno sve fajlove i fldere osim steam.exe fajla i steamapps foldera. Kada vam ostanu samo ta 2 fajla (steam.exe i steamapps), pokrenite steam preko steam.exe ikonice i on ce sam skinuti sve nove fajlove i tako se reinstalirati.

16. Da li je novi FM zahtevan?
- Zahtevnost je prakticno ista kao i za FM13, tako da ako ste FM13 igrali bez problema, moci cete i ovaj.

PC System Requirements:
Processor: Intel Pentium 4 Intel Core AMD Athlon XP: 1.6GHz+ V/7/8: 2.2GHz+
Memory: 1 GB RAM
Graphics: NVidia GeForce FX 5900 Ultra ATI Radeon 9800 Intel GMA X3100 128MB VRAM
DirectX: Version 9.0c
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 3 GB available space

Mac System Requirements:
Processor: Intel Core 1.8GHz+
Graphics: NVidia GeForce 7300 GT ATI Radeon X1600 Intel GMA X3100 128MB VRAM
Network: Broadband Internet connection
Additional Notes: OpenGL 2.0 compliant

Linux System Requirements:
Processor: Intel Pentium 4 Intel Core AMD Athlon 1.8GHz+
Graphics: NVidia GeForce 7300 GT AMD Radeon HD 2400 Pro Intel HD 3000/4000 128MB VRAM
Additional Notes: OpenGL 2.0 compliant

17. Cloud snimanje
- Vase sejvove sada mozete snimiti pomocu cloud tehnologije, odnosno direktno na steam. Snimate tako sto u igri kliknete na Save As, pa u vrhu prozora za snimanje kliknete na polje Cloud. Kada izadjete iz igre, save bi trebalo da se automatski sinhronizuje i uploaduje na Steam. Ovo vam omogucava da igrate vas sejv gde god se ulogujete na steam, bez potrebe da sejv nosite na disku, hardu, flesu ili necem cetvrtom.

18. Imam problem ali ne mogu da nadjem odgovor na listi?
- Sta god vam nije jasno, mozete pitati slobodno na forumu u odgovarajucim temam i cekati odgovor nekog od osoblja ili clanova foruma koji znaju kako da vam pomognu.
Последње учитавање од Karna дана 17 Окт 2013, 18:53, учитано 7 пута укупно.
Корисников грб
Zarko Danilovic
Youth Team Coach
Поруке: 101
Придружен: 11 Мај 2013, 20:36
Место: Novi Sad

Порука од Zarko Danilovic »

imam problem sto se tice cloud save,idem tamo save as ali nigde nema ta opcija da se ukljuci...jel treba nesto u preferences ?
Корисников грб
Bard
SFM Hall Of Fame
Поруке: 3355
Придружен: 25 Окт 2010, 15:15
Место: Beograd
Steam: bard_whtid
Been thanked: 5 times

Порука од Bard »

Treba da budes online na steamu i tamo da stikliras use steam cloud u podesavanjima
We will remember
Skies may fade
And stars may wane
We won't forget
We will remember
Until the skies will fall
We won't forget
We will remember
We all shall follow doom
sergej773
Youth Team Coach
Поруке: 84