Mateus je ili nešto pobrkao ili nešto opasno izmišlja. A i novinari su pojebali godine.
Nemac je nakon toga, samoinicijativno istražio i prethodni meč, iz 2001. pa je na osnovu dešavanja na terenu, zaključio da su Građevinari prvi učinili uslugu Partizanu.
"Taj igrač mi je rekao na kojoj utakmici je počela ta stvar s poklonima. Uzeo sam kasetu na kojoj je snimljena, odgledao meč od početka do kraja. Video sam da je Partizan do osam minuta pre kraja gubio s golom razlike i da je na terenu imao samo devet igrača. Uprkos brojčanoj prednosti protivnika Partizan je u poslednjem minutu uspeo da postigne dva gola i preokrene meč u svoju korist. Odlučujući gol postigao je centarfor, koji je sam prošao pored šest odbrambenih igrača. Tada mi je je postalo jasno i zašto smo kasnije izgubili onaj drugi meč.“, otkriva Lotar Mateus.
E, sad utakmica sa Radom iz aprila 2001. jeste završena 2-1 za Partizan, ali se uopšte nije dogodilo to što govori, bila su dva penala, po jedan za oba tima i partiran je vodio 1-0, pa je bilo 1-1 i pobednički gol je pao malo pre 60.min.
Ali postoji utakmica iz 2002. godine, koju je Partizan dobio na Banjici. Rad je vodio 2-1, Stojanovski dobio crveni u 79. minutu, a Ilijev i Vukić postogli golove u 82.min i 89.min, za pobedu 2-3. Ilijev se prvi javio da nije igrao nameštene utakmice.
Ali sad je problem iskrenost, jer je Partizan uzeo titulu sa 15 bodova više, doduše razlika se napravila posle tog kola.
Koga ne mrzi, evo ovde
Код: Изаберите све
http://www.fudbal91.com/fudbalska_statistika/FR_Yugoslavia,_Prva_Savezna_Liga/2001-2002